Lõhe-sparglipakid Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
21. mai 2020, 07:25

KALAPÄEVA RETSEPT | Lõhe-sparglipakid

Nüüd on kodumaise spargli aeg! See hõrk vars passib ahjulõhe juurde imehästi. Pakikesi saab küpsetada nii ahjus kui grillil. Küüslaugu asemel võib kastmesse panna hakitud karulauku või küüslaugu kõrvale muid väekaid kevadisi rohelisi lehti.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 13-17 minutit ahjus

Koostisosad
1 tk Nahaga lõhefilee (u 1 kg)
450 g Spargel
60 g Või
2 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar
1 tk Sidrun serveerimiseks
SIDRUNI-KÜÜSLAUGUKASTE
2 spl Köögiviljapuljong
1.5 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 spl Ttsillikaste nt sriracha
2 tl Mesi
3 tk Purustatud küüslauguküüs

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika fooliumist 4 neljakandilist (30x35 cm) tükki ja sama arv veidi väiksema mõõduga tükki küpsetuspaberist. Aseta küpsetuspaberitükid fooliumitele.

2. Sega kastmeks puljong, sidrunimahl, tsillikaste, mesi ja purustatud küüslauk. Lõika lõhefilee portsjontükkideks, maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga ning aseta küpsetuspaberile.  Murra sparglivartel puitunud osa ära ja aseta lõhetükkide kõrvale, puista peale soola ja pipart.

3. Nirista kaste kalale ja sparglile, pane peale viiludeks lõigatud või.

4. Tõsta fooliumi servad mõlemalt poolt kokku ja suru kinni. Pane ahju ja küpseta 13-17 minutit.

Keera foolium lahti, puista peale hakitud peterselli ja nirista sidrunimahla. Kui soovid pruunistunud pinda, siis keera 3-4 minutit enne valmimist ahi grillreziimile, tee fooliumipakid lahti ja lase pealt pruunistuda.