Kevadine salat röstitud rabarberi ja maasikatega Foto: Jaan Heinmaa
23. mai 2020, 07:21
Kevadine salat röstitud rabarberi ja maasikatega
Värske salat noore rabarberiga on kui sõõm kevadist õhku! See sobib nii kergeks kui eineks kui grillõhtuks. Röstimine annab rabarberile maitset ja mahlakust ning protsessi käigus tekkinud vedelikust saab ka kastme. Salati võib valmistada kitsejuustuga, kui see rohkem meeldib.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 8-10 minutit ahjus
Koostisosad
RÖSTITUD RABARBER
3 tk Rabarberivars
2 spl Vedel mesi
2 spl Oliiviõli
1 tl Sool
SALAT
1 l Põldsalat
300 g Maasikad
0.5 tk Pikk kurk
0.5 dl Seedermänniseemned
200 g Feta juust
2 spl Hakitud till
3 spl Oliiviõli
Must pipar
RÖSTITUD RABARBER
3 tk Rabarberivars
2 spl Vedel mesi
2 spl Oliiviõli
1 tl Sool
SALAT
1 l Põldsalat
300 g Maasikad
0.5 tk Pikk kurk
0.5 dl Seedermänniseemned
200 g Feta juust
2 spl Hakitud till
3 spl Oliiviõli
Must pipar
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Tükelda rabarber suupärasteks tükkideks. Pane ahjuvormi, nirista peale mett ja oliiviõli ning puista pisut soola. Küpseta 8-10 minutit, kuni rabarber on pehme.
Pese ja kuivata salat. Tükelda maasikad ja lõika kurk viiludeks. Rösti seedermänniseemned kuival pannil.
2. Pane vaagnale salatilehed ning maasika- ja kurgiviilud. Tõsta peale rabarber, raputa seedermänniseemned ja murendatud feta juust. Puista peale hakitud tilli.
Sega rabarberi küpsetamisel eraldunud mahla hulka õli ja jahvata musta pipart. Nirista kaste salatile.
Kommentaarid (0)