Toiduuudised

HUMMUSE LUMMUSES! 10 põhjust ja retsepti, kuidas hummus teeb nooreks ja ilusaks 

Toidutare, 13. mai 2021 08:30
Leivakrõpsud kaalikahummusegaFoto: Brit Paju

Vahemere idapoolsematelt kallastelt kunagise Levandi maade köögist pärit kikerherne-seesamiseemne pasta hummus bi tahina on saanud meil hipsteriroa tunnuse, mida müüakse poes kalli hinnaga. Samas on ise hummuse tegemine väga lihtne ja ääretult odavam.

Hummus on mõnus ja eriti küpsete naiste tervisele kasulik määre, mis muudab kõik maitsvamaks. Hummus sisaldab ohtralt kasulikku kiudainet, B-grupi vitamiine, magneesiumi ja teisi vajalikke mikroelemente. Kasulike koostisosade hulgas on ka seesamiseemnetes sisalduvad fütoöstrogeenid, mis aitavad ennetada naistel üleminekuaja vaevusi.

 

Kauplustes müüdaval tööstuslikult valmistatud hummusel ja kodutehtul on üüratu kuristik vahel. Poekaup kipub olema valmistatud madalama kvaliteediga toorainetest, kus on kasutatud viletsamat tahiinit või on see üldse vahele jäetud. Loe, kuidas ise hummust teha!

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

12.05.2021
PANE TÄHELE! Tähista rahvusvahelist hummusepäeva
31.01.2021
VÄRVIDE JA MAITSETE PILLERKAAR: klassikaline hummus ja selle vaimustavad lisandid
23.05.2020
8 RETSEPTI KIKERHERNEST! Kuidas teha taimset tuunikala, vahukoort, majoneesi ja palju muud
08.05.2020
Maikuu staar on harilik peet. 5 retsepti, mis tuleks kindlasti järele proovida!