Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
8. mai 2020, 08:28

Maisikrõpsud, rebitud liha ja maisi-avokaadosalsa

Mehhiko maitsed võivad õige lihtsalt kätte tulla! Maisikrõpsud vali näiteks tšilli või BBQ-maitselised, et roale rohkem maitset anda. Rebitud liha asemel võid kasutada ka eelküpsetatud ribisid, eriti hästi sobivad ikka need BBQ-maitselised. Ja õigele Mehhiko lainele satud maisi-avokaadosalsaga, milles on tunda nii tšillit, sibulat kui ka värsket koriandrit.   

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 pk Meelepärased maisikrõpsud (u 200g)
1 pk Oskari rebitud sea-, veise- või kanaliha (240g)
150 g Riivitud juust
MAISI-AVOKAADOSALSA
1 tk Väike punane sibul
1 spl Punase veini äädikas
1 tl Suhkur
0.5 tl Sool
1 tk Punane tšilli
1 prk Väike maisikonserv (200g)
1 tk Avokaado
Värske koriander

Valmistamine

1. Kõigepealt valmista salsa, et see jõuaks natuke maitsestuda.  Puhasta sibul ja haki võimalikult peeneks. Lisa äädikas, suhkur ja sool ning lase sibulal umbes 10 minutit marineerida. Vahepeal poolita tšilli, eemalda seemned ja haki kaun peeneks. Nõruta mais ja lõika avokaado viljaliha väikesteks kuubikuteks. Sega kõik salsa koostisained kokku, lisa punt hakitud koriandrit ja jäta maitsestuma.

2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Määri ahjuvorm võiga ja puista maisikrõpsud ühtlaselt põhjale. Maitsesta liha kastmega, mis on karbis kaasas, ja jaga krõpsudele. Puista peale riivjuustu ja küpseta umbes 10–15 minutit, kuni juust on sulanud.

3. Tõsta lusikaga pool salsast vormi peale, ülejäänu serveeri eraldi kausis juurde. Kui koriandrit jätkub, siis puista seda kõige peale ja söö rooga ahjusoojalt.