Toiduuudised

TÕELINE MAIUSPALA: apelsini-mandlikook kodujuustukreemiga 

Blogi Jazzinokitchen, 6. mai 2020, 08:38
Apelsini-mandlikook kodujuustukreemiga.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Juhhei ja hurraa! Jazzino blogi sai viieaastaseks ja kuigi oleks olnud tore jätkata traditsiooni see ka sel aastal ära unustada, juhtus nii, et olin tänavu juba varakult tähistamisvalmis. Mis viie aasta kokandusblogi sünnipäev see oleks, kui kooki ei saa!?

Kuigi rabarberihooaeg on alanud ning esimesed rukki-rabarberimuffinid juba ahjust tulnud ja sekundiga otsa saanud, tundus, et tahaksin millegipärast tähistada just absoluutselt mitte hooajalise apelsinikoogiga. Vähemalt lilled pildil toovad kevadehõngu! Sama kook on muide imemaitsev ka talvisemal hooajal koos kardemoni, kaneeli ja muskaatpähkliga.

Apelsini-mandlikook kodujuustukreemiga

  • 2 apelsini 
  • 130 g rafineerimata suhkrut
  • 150 g mandlijahu
  • 90 g kaerajahu
  • 3 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • kaunistuseks mandlilaaste

Kodujuustukreem:

  • 300 g kodujuustu
  • 100 g maitsestamata jogurtit
  • 1 tl vaniljekaunapastat
  • 1-2 sl mett

Valmista kooki nii:

Keeda terveid apelsine 30 minutit, lõika pooleks, eemalda seemned ja blenderda umbes 20 sekundit, kuni segu on enam-vähem ühtlane mõnede tükkidega. Sel viisil peaksid saama umbes 300-350 g püreed.

Lisa ülejäänud ained ning sega taignaks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm koogivormi ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 40 minutit kuni kook on küps. Kui tundub, et kook tahab pealt liialt pruunistuda, kata kook lõpu poole fooliumiga. Lase jahtuda ja kaunista mandlilaastudega.