Supiretseptid

VÕITLE VIIRUSEGA | Vürtsikas hakkliha-makaronisupp 

Pille Enden, 30. märts 2020, 09:16
Foto: Jaan Heinmaa
Praegusel viiruste levimise ajal on tšillit ja küüslauk sisaldavad road igati teretulnud. See tomatine supp on mõõdukalt vürtsikas, nii et sobib kogu perele. Suur vürtsisõber võib aga tšillit ja ka küüslauku rohkemgi lisada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Väike sibul
2 tk Keskmine porgand
2 spl Õli
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punane tšillikaun
400 g Veisehakkliha
6 dl Veisepuljhong
2 prk Purustatud tomatid (a 400g)
200 g Tomatipüree
1 spl Worcesteri kaste
2 tl Hakitud tüümianilehed
2 tk Loorberileht
Suhkur
150 g Väikesed makaronid
0.5 prk Valged oad (200g)
Hakitud petersell ja riivitud parmesan serveerimiseks
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori ja haki sibul ning porgandid.

2. Kuumuta 1 sl õli poti põhjas. Hauta sibulat ja porgandeid 3-4 minutit, lisa siis hakitud küüslauk ja tsilli ning kuumuta segades veel 1 minut.

3. Pane pannile 1 sl õli ja pruunista selles hakkiliha, vala potti. Lisa puljong, purustatud tomatid, tomatipüree, Worcesteri kaste, tüümian ja loorberilehed, maitsesta soola-pipra ja suhkruga.

4. Kuumuta supp keemiseni, alanda siis kuumust ja hauta 15-20 minutit. Lisa pasta ja oad ning keeda veel u 8-10 minutit või kuni pasta on pehme. Kui supp tuleb liiga paks, lisa keeva vett. Serveeri hakitud peterselli ja riivitud parmesaniga.