Lõunasöögi retseptid

Küüslaugune tomati-oasupp 

Tiina Lebane, 6. märts 2020, 07:52
Õige küüslaugune tomati-oasupp Foto: Jaan Heinmaa
Tomati ja ubadega püreesupp on klassika, aga kui lisad julgelt küüslauku, soojendavat kaneeli ja Cayenne´i pipart ning portsjonile rammuks peale vahukoort ja parmesani, saad vanale tuttavale uue ja uhke rüü. Sellega sobib eputada isegi peolauas! Supp sobib ka veganile, kui kasutada vahukoore asemel kookoskoort ja parmesani asemel pestot või mõnda muud taimset lisandit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
5 tk Suur küüslauguküüs
2 tk Porgand
0.5 tl Kaneel
0.5 tl Cayenne pipar
3 spl Õli
1 prk Valged oad (400g)
1 prk Purustatud tomatid küüslauguga (400g)
3.5 dl Aedviljapuljong (Foodstuudio)
1 tl Prantsuse ürdisegu
Sool
Must pipar
Serveerimiseks värsked ürdid, hapukoor ja riivitud parmesan

Valmistamine

1. Puhasta küüslauguküüned ja pressi puruks. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga.

2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles küüslauku minuti jagu, kuni aroom ei ole enam toores. Lisa kaneel ja Cayenne`i pipar ning kuumuta vürtse segades minut aega.

3. Lisa riivitud porgand ja kuumuta veel paar minutit. Loputa oad sõelal ja nõruta ning lisa koos purustatud tomati, puljongi ja ürdiseguga potti. Lase rahulikult keema tõusta ja keeda vaiksel tulel poikvel kaane all umbes 20 minutit.

4. Püreesta supp nuimikseriga. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveerimisel nirista igale portsjonile pisut vahukoort ja puista peale riivitud parmesani.