Baklažaani-kõrvitsahautis ürdise kuskussiga
Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tl Jahvatatud koriander
2 tl Kurkum
2 tl Kaneel
5 spl Oliiviõli
1 tk Suur punane sibul
2 tk Punane tšilli
2 tk Suur küüslauguküüs
50 g Pehmed datlid
500 g Baklažaan
600 g Puhastatud kõrvits
400 g Kikerherned (või aurutatud kastanid 200g)
2 prk Purustatud tomatid ürtidega (a 400g)
1 dl Vesi
1 tl Sool
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Värske koriander või petersell
ÜRDIKUSKUSS
4 dl Kuskuss
2 tk Sibul
2 spl Õli
Värske koriander või petersell
Valmistamine
1. Tõsta pliidi juurde valmis kõik maitseained ning valmista ette köögiviljad: puhasta ja haki väikesteks tükkideks sibul, tšilli, küüslaugud ja datlid. Teise kaussi tükelda baklažaanid ja kõrvits umbes 2 cm tükkideks. Loputa kikerherned sõelal külma veega ja jäta nõrguma.
2. Tõsta suurem pott pliidile ja kuumuta (ilma õlita). Mõõda kuumale potipõhjale jahvatatud koriander, kurkum ja kaneel ning kuumuta kuivalt minuti jagu. Nüüd lisa õli, hakitud sibul, tšilli, küüslauk ja datlid ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud.
3. Lisa baklažaani- ja kõrvitsatükid ja kikerherned (või kastanid) ning kuumuta paar minutit segades, et kogu köögivili oleks vürtsiseguga kaetud. Vala potti purustatud tomatid, loputa purgid 1 dl veega ja lisa seegi potti. Lase tasakesi keema tõusta ja hauta segu madalal kuumusel 25–30 minutit. Maitsesta soolaga. Enne serveerimist pigista hulka sidrunimahla ja lisa hakitud värskeid ürte.
4. Vahepeal mõõda kuskuss kaussi, vala peale 6 dl keeva vett ja jäta kaane alla paisuma. Puhasta ja haki sibulad peeneks ning prae õlis kuldseks. Sega koos hakitud ürtidega paisunud kuskussi hulka.
Kommentaarid (0)