Picadillo ja takodFoto: Jaan Heinmaa
Mehhiko köök
7. veebruar 2020, 09:21

Picadillo ja takod tõmbavad iga peo käima

Ladina-Ameerika juurtega picadillo on tegelikult lihtne hakkliha-köögiviljahautis, mida maitsestatakse tšilli, kaneeli ja rosinatega ja süüakse riisi või takodega. Muide, Rootsis on populaarsed reedesed takoõhtud pereringis või sõpradega, miks mitte ka meil proovida! 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Suur kartul
2 tk Porgand
Õli praadimiseks
500 g Hakkliha (veis-siga)
1 tl Sool
1 tl Tšillipulber
1 tl Kaneel
0.5 tl Purustatud must pipar
1 dl Rosinad
TOMATIPÜREE
500 g Tomatid
1 tk Sibul
2 tk Jalapeno
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Avokaado (soovi korral)
Takod või tortiljad

Valmistamine

1. Kõigepealt valmista tomatipüree: tükelda pestud tomatid mikserikannu, lisa puhastatud ja tükeldatud sibul, jalapenod ja küüslauguküüned ning töötle püreeks. Jäta ootele.

2. Puhasta sibul ja küüslaugud ning haki peeneks. Koori kartulid ja porgandid ning haki võimalikult väikesteks tükkideks. Prae sibul poti põhjas õlis klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk ja hakkliha ning prae ühtlaselt läbi. Maitsesta soola, tšillipulbri, kaneeli ja pipraga.

3. Lisa potti köögiviljad, tomatipüree ja rosinad ning hauta madalal kuumusel umbes 20 minutit või kuni köögiviljad on täiesti pehmed ja isegi veidi lagunenud. Kontrolli maitset ja lisa soola-vürtse.

4. Lase enne serveerimist kümmekond minutit tõmmata ja paku koos avokaadoviilude, tortiljade, takokausikeste või -taskutega. Sobivad ka rukkikrõpsud.