Kalatoitude retseptid

Apelsini-sinepiheeringas skyri kastmes  (2)

Tiina Lebane, 6. veebruar 2020, 09:03
Apelsini-sinepiheeringasFoto: Jaan Heinmaa
Sinep ja värske till on juba tuntud maitsekooslus. Talvisel apelsinide kõrgajal lisa maitseks hulka ka riivitud apelsinikoort. Kõrge valgu- ja madala rasvasisaldusega, jogurti ja kohupiima vahepealset meenutav mahedamaitseline skyr sobib kastmeks kõige paremini.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Vähesoolane heeringafilee
1 dl Paks majonees
2 dl Köögi-skyr (või paks hapukoor)
1 tk Värskelt riivitud apelsinikoor
6 tl Teraline sinep 
Värske till

Valmistamine

1. Patsuta heeringafileed majapidamispaberiga kuivaks ja lõika kuubikuteks.

2. Sega majonees ja skyr. Maitsesta segu riivitud apelsinikoore, sinepi ja hakitud tilliga. Sega hulka heeringatükid ja lase külmkapis mõned tunnid maitsestuda.