Foto: Jaan Heinmaa
10. veebruar 2020, 12:28
Kiirelt valmiv vürtsine lillkapsa ja läätse püreesupp
Väheste ainete ja lühikese ajaga saab keeta aasiapärase maitserikka ja kreemise supi. Karripastat lisa supisse vastavalt oma vürtsitaluvusele. Supi juurde sobib pakkuda meelepärast lameleiba.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 tk Väike lillkapsas (u 700g)
1 spl Rapsiõli
1 tl Fenkoliseemned
150 g Punased läätsed
3 tl Punane karripasta
1.25 l Kanapuljong või vesi
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
1 dl Serveerimiseks soolapähklid
1 tk Väike lillkapsas (u 700g)
1 spl Rapsiõli
1 tl Fenkoliseemned
150 g Punased läätsed
3 tl Punane karripasta
1.25 l Kanapuljong või vesi
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
1 dl Serveerimiseks soolapähklid
Valmistamine
1. Kuumuta õli kastruli põhjas ja rösti selles fenkoliseemneid 1-2 minutit. Lisa läätsed ja õisikuteks tükeldatud lillkapsas.
2. Sega hulka karripasta ja kalla potti puljong või vesi, kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta 25 minutit või kuni lillkapsas ja läätsed on pehmed.
3. Töötle supp saumikseriga või blenderis püreeks. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Kui supp on liiga paks, lisa veidi vett või puljongit ja kuumuta läbi. Tõsta taldrikutesse ja serveeri soolapähklitega.
Kommentaarid (0)