Õunte, mustade ploomide ja tüümianiga täidetud partFoto: Tiina Lebane
Linnuliha retseptid
6. detsember 2019, 07:13

Õunte, mustade ploomide ja tüümianiga täidetud part

Isepärase maitsenüansi ja rammusa pardilihaga sobivad väga hästi tugeva maitsega mustad ploomid, mahlane õun ja värske tüümian. Ahjus küpsemise aeg sõltub linnu suurusest, arvesta umbes 1 tund 1 kg liha kohta. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 2–2,5 tundi ahjus

Koostisosad
1 tk Terve part (umbes 2kg)
Sool
Purustatud must pipar
25 g Või
TÄIDIS
2 tk Suur õun
0.5 potti Tüümian
150 g Pehmed mustad ploomid
Serveerimiseks tüümian ja granaatõuna seemned

Valmistamine

1. Kui ostad sügavkülmutatud pardi, sulata seda külmkapis 2–3 ööpäeva ja tõsta vähemalt tund enne küpsetamist toatemperatuurile.

2. Loputa lind nii seest kui ka väljast leige veega ja kuivata hoolikalt. Hõõru sise- ja välispinnale ning naha alla soola ja pipart.

3. Koori õunad ja lõika sektoriteks. Lõika suurem osa tüümianivarsi potist välja. Täida part õunasektorite, ploomide ja tüümianivartega.

4. Aseta lind selili ja seo selle jalad küpsemise ajaks toidunööriga kokku, seo ka tiivad tihedalt kere külge. Tõsta part ahjuvormi, vala sinna 0,75–1 dl vett ja kata lind õhukeste võilaastudega. Küpseta 180-kraadise ahju alumisel restil 2–2,5 tundi. Liha on küps, kui torgates on avast väljuv vedelik läbipaistev. Lihatermomeetriga mõõtes peaks sisetemperatuur olema vähemalt 80°.

5. Enne lahtilõikamist lase linnul 15 minutit seista. Serveerimisel kaunista rohkelt granaatõunaseemnetega – nende hapukas mahl viimistleb üldmaitse lõplikult, ning ülejäänud värske tüümianiga.