Mini halloumiburgerid Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
29. november 2019, 08:04

NÄDALALÕPU RETSEPT | Mini halloumiburgerid (4)

Väikesed toredad burgerid praetud juustu, punase sibula ja pohlamajoneesiga sobivad suurepäraselt suupistelauale. Kuklitest võid kuni pool jahu kogusest asendada täisterajahuga. Muidugi võib neid burgereid ka normaalsuuruses valmistada, siis on kuklite küpsetusaeg mõni minut pikem.
Koostisosad
TAINAS
2 spl Või
3.5 dl Nisujahu + rullimiseks
0.75 tl Kuiv pärm
1 tl Hele siirup
1.25 dl Piim või vesi
0.5 tl Sool
Muna määrimiseks
2 tl Seesamiseemned
HALLOUMITÄIDIS
200 g Halloumijuust
1 dl Majonees
0.5 spl Pohlamoos
30 g Lambasalat
KARAMELLINE PUNANE SIBUL
1 tk Punane sibul
0.5 spl Või praadimiseks
1 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Vesi
1 spl Fariinsuhkur
1 spl Veiniäädikas
Sool näpuotsaga

Valmistamine

8-12 tk

1. Soojenda vesi käesoojaks. Sulata või ja lase jahtuda. Sega kausis esmalt 0,5 dl jahu ja pärm. Sega hulka siirup ja piim või vesi.

2. Lisa tainasse ülejäänud jahu ja sool, sega-sõtku ühtlaseks. Kui vaja lisa veidi jahu. Lisa sulatatud või ja sõtku korralikult läbi. Tainas peaks jääma pehme ja elastne.

3. Kata kauss rätikuga ja lase 45-60 minutit soojas kerkida. Vormi 8 -12 väikest kuklit. Pane ahjuplaadile ja lase kaetuna veel 45 minutit kerkida.

4. Kuni tainas kerkib, koori sibul ja lõika poolratasteks. Hauta kastrulis võis koos hakitud küüslauguga 5-6 minutiga pehmeks. Lisa siis ülejäänud ained ja hauta  veel 6-7 minutit kuni sibul on karamelline.

5. Kuumuta ahi 225 kraadini, pintselda kerkinud kuklid munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 7-9 minutit.

6. Sega majonees ja pohlamoos, maitsesta soola ja pipraga. Lõika halloumijuust 1 cm paksusteks ruutudeks ja prae kuival pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.

7. Poolita kuklid, pane põhjale majoneesi, halloumitükk, sibulamarmelaad ja salatit. Tõsta ülemine kuklipool peale ja serveeri kohe.