EVELIN ILVESE KOKAKOOL: tee ise seitanit ehk vegan-liha (34)
Valmistamine
Võta üks suurem kauss. Vala sinna nisujahu ja sool ning sega need läbi. Seejärel lisa vesi, sega ning vormi ühtlane taignapätsike.
Mässi see toidukilesse ning jäta 30 minutiks toatemperatuurile seisma.
Seejärel võta kauss ning aseta kilest eemaldatud pätsike sinna sisse. Lisa vesi ning hakka taignapätsikest pesema. Vesi muutub piimjaks ja läbipaistmatuks. Loputa senikaua (tavaliselt 3 kausitäit vett), kuni tärklis on jahust eraldunud, vesi juba läbipaistvam ning taignapätsist on järele jäänud vaid väike elastne pallike.
PS! Vahepeal võib pätsike pesemise ajal tükkideks pudeneda, pressi need tükid kõvasti tagasi palliks.
Seejärel lõika pallikesest sellised tükid, nagu toidus kasutada soovid ja pane need potti keema.
Seitan on valmis, kui tükid on pinnale tõusnud. Kurna seitani tükid ning seejärel võid neid näiteks marineerida, grillida, praadida, frittida jne.
Ühest seitaniteost saab valmistada ühe toidu. Näiteks kastme, pajaroa, grillvardad või burgerid. Või tacod!
Armastust teie padadesse ja südameisse!
* Seitani põhiretsepti allikas on Sandra Vungi Vegan blogi.
Kommentaarid