NÄDALA KOOK! Astelpaju-kohupiimatort
PÕHI
100 g Digestive küpsised
100 g Piparkoogid
100 g Või
Õli vormi määrimiseks
TÄIDIS
5 tk Želatiinilehed
200 g Valge šokolaad
400 g Kohupiimakreem
2.5 dl Astelpajumoos
0.75 dl Suhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
0.75 dl Lahjendatud sidrunimahl
PEALE
4 tk Želatiinileht
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2.5 dl Astelpajumoos või -mahl
KAUNISTAMISEKS
50 g Valge šokolaad
2 tk Küpsis
Kuldsed suhkrupärlid
Valmistamine
12 tk
1. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspabriga. Määri vormi ääred õliga. Pane 5 zelatiinilehte 10 minutiks külma vette likku. Sulata või.
2. Purusta küpsised ja piparkoogid, sega sulavõiga ja suru vormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
3. Sulata tükeldatud sokolaad kuumaveevannil. Sega toasooja kohupiima hulka moos ja sokolaad. Vahusta koor suhkruga ja sega kohupiima hulka. Kuumuta sidrunimahl ja sulata selles 5 kuivaks pigistatud zelatiinilehte, nirista hoogsalt segades täidise hulka.
4. Kalla täidis vormi ja pane 3-4 tunniks külmkappi.
5. Pane 4 zelatiinilehte 10 minutiks külma vette likku. Kuumuta sidrunimahl ja sulata selles kuivaks pigistatud zelatiinilehed. Sega moosi või mahlaga ja lase jahtuda. Nirista ettevaatlikult koogile ja pane paariks tunniks külma.
6. Kaunista tort küpsisepuru, riivitud valge sokolaadi ja pärlitega.
Kommentaarid (0)