Gluteenivaba õuna-polentakookFoto: Jaan Heinmaa
20. oktoober 2019, 09:45
NÄDALA KOOK | Gluteenivaba õuna-polentakook mee ja mandlitega viib keele alla
Polenta ehk maisimanna teeb koogi toekaks ja maisijahu toredalt kollaseks. Mesi ja jahvatatud mandlid annavad mõlemad koogile maitset, suured õunatükid mahlasust. Datlitükid vajuvad küpsedes allapoole ja jäävad koogile otsekui põhjaks. Jõuluajal lisa kaneeli asemel hoopis piparkoogimaitseainet.
Koostisosad
0.5 kg Puhastatud õunatükid
2 dl Maisimanna (polenta)
2 pk Jahvatatud mandlid (a 80g) või mandlijahu
1 dl Maisijahu
1 dl Rafineerimata roosuhkur (või mõnda muud pruuni suhkrut)
0.5 tl Sool
1 tl Jahvatatud kaneel
3 tk Muna
5 dl Piim
1 dl Õli
100 g Vedel mesi
1 tk Värskelt riivitud apelsini koor
150 g Kuivatatud datlid
Tuhksuhkur pealeraputamiseks
0.5 kg Puhastatud õunatükid
2 dl Maisimanna (polenta)
2 pk Jahvatatud mandlid (a 80g) või mandlijahu
1 dl Maisijahu
1 dl Rafineerimata roosuhkur (või mõnda muud pruuni suhkrut)
0.5 tl Sool
1 tl Jahvatatud kaneel
3 tk Muna
5 dl Piim
1 dl Õli
100 g Vedel mesi
1 tk Värskelt riivitud apelsini koor
150 g Kuivatatud datlid
Tuhksuhkur pealeraputamiseks
Valmistamine
12-16 tk
1. Koori õunad ja lõika suuremateks tükkideks, tõsta kõrvale.
2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.
3. Mõõda suuruse kaussi kõik kuivained: maisimanna, mandli- ja maisijahu, suhkur, sool ja kaneel ning sega läbi. Klopi teises kausis munad lahti ning sega hulka piim, õli, mesi ja riivitud apelsinikoor. Vala vedelik kuivainetele ja sega õrnalt läbi. Haki datlid veidi väiksemaks ning sega koos õunatükkidega tainasse.
4. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud suuremasse koogivormi (läbimõõt 26–28 cm või 25x35 cm) ja küpseta ahju keskel 45–50 minutit. Lase vormis umbes 30 minutit jahtuda, enne kui koogi lahti lõikad. Serveerimisel puista tuhksuhkrut peale.
Kommentaarid (0)