Seenesoust hapukapsagaFoto: Evelin Ilves
Retseptid
13. oktoober 2019, 10:16

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: seenesoust hapukapsaga, üllatavalt tervislik ja maitsev kombinatsoon (12)

Ikka veel kestval kuldsel sügisel pakub mets meie toidulauale suure valiku kasulikke metsaseeni. Et aga üks lihtne seenesoust veelgi tervist toetavamaks muuta, pakun ühe nipi, mille õpetas Margit Härma – seenekastmesse tuleb lisada värsket hapukapsast – see annab maitsele sügavuse, teeb tekstuuri tummisemaks ja lisab kamaluga häid baktereid. Head ja rõõmsat kokkamist!
Koostisosad
Metsaseened
Maitsestamata jogurt, hapukoor või vahukoor
1 Suur sibul
1-2 küünt Hakitud küüslauk
Puljongit
Ürdid
1 tilk Konjak
Taimeõli või võid
1 peotäis Hapukapsas

Valmistamine

Puhasta ja haki seened, prae kõrgel kuumusel õli ja või segus, kuni hakkavad pisut karamellistuma. Pane kõrvale.

Kuumuta madala kuumusel või sees hakitud sibul ja küüslauk, kuni muutuvad kuldseks. Pane seened pannile tagasi ja sega hulka hapukapsas. Kui on liiga kuiv, lisa sorts vett või puljongit ja hauta madalal kuumusel 20-30 min.

Lõpuks lisa koor või jogurt, maitsesta soola, suhkru, ürtide ja pipraga ning tilk kanget maitsekat alkoholi muudab kogu lihtsa sousti maitse maagiliseks!

Armastust teie padadesse ja südameisse!