Suvikõrvitsa-kaerapätsid Foto: Jaan Heinmaa
8. oktoober 2019, 08:53
PÄEVARETSEPT | Suvikõrvitsa-kaerapätsid
Hommikusöögiks või tervislikuks maiustamiseks - väekaid aineid täis pätsid sobivad mõlemal puhul. Hommikusöögilauas võib neile peale määrida toorjuustu või moosi, maiustamiseks mõeldud pätside tainasse võib veidi rohkem suhkrut panna.
Koostisosad
200 g Suvikõrvits
4 dl Kaerahelbed
2 dl Kaerajahu
2 spl Tšiiaseemned
2 spl Kooritud kanepiseemned
2 tl Kaneel
1 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
1 dl Õunakaste või -püree
1.5 dl Pruun suhkur
4 spl Kookosõli või sulatatud või
2 tk Suur muna
0.5 dl Hakitud kreeka pähklid
200 g Suvikõrvits
4 dl Kaerahelbed
2 dl Kaerajahu
2 spl Tšiiaseemned
2 spl Kooritud kanepiseemned
2 tl Kaneel
1 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
1 dl Õunakaste või -püree
1.5 dl Pruun suhkur
4 spl Kookosõli või sulatatud või
2 tk Suur muna
0.5 dl Hakitud kreeka pähklid
Valmistamine
16-20 tk
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori suvikõrvits, riivi peene riiviga ja pane sõelale nõrguma. Pigista käega vedelikust võimalikult kuivaks.
2. Sega kõik tainaained ja jäta 30 minutiks seisma.
3. Tõsta 1 sl tainast ühe küpsise kohta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru lamedamaks, pane ahju ja küpseta 13-15 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Kommentaarid (0)