Olen nõus et esmalt on hinnad liiga kõrged, pigem ei söögi neid. teiseks, need on tehtud ei-tea-millest: sööd nagu vahtu, sööd ära 3 viilu saia aga aru ikka ei saa kas üldse sõid... Tehke vanakooli saia millel ka maitse ja koostis (mitte õhk+ keemia) ja leiba mis pole pärmist! Siis ma sööks kah. Ma pole vist mitu aastat saia ostnud- see on miski maitsetu vaht :( Enne küpsetan leiva ja saia ise, tean et on tervislikum. Ja seemned ei ole sugugi nii olulised.
varsti ei osteta üldse enam ei saia,sepikut ega leiba. Sepik on veel ainuke norm hinnaga. Leib on aga valetatud- et juuretisega(tegelikult on nimistus ka pärm), lisaks leiva kaal on 800-1200 gr, nüüdsel ajal kuluks pätsi ostmiseks 4...5 eur - see on kõige kallimaks toiduaineks kujunenud. Pole vaja meedias luulutada.....
Aga need "uued" küljedkoos küpsetetud tooted on EBAMEELDIVAD. Tahaks seda "vana " toreda krõbeda korikuga saia ja sepikud_aga need "uued" lögased , lödised, isegi võid peale ei määri lagunevad ei kõlba süüa!
Söön hommikuti juustuga võileiba ja sai varem Fazeri vormileiba söödud sest juustuviilud olid ka n.ö. ristküliku kujulised ja vormileivale sobis.Hiljem sai proovitud Eesti Pagari musta vormileiba ja.........................siiani olengi sellel jäänud!! Minu MAITSE!!
kui marketis peab riiulitel olema vähemalt 40 nimetust leiba, siis tulebki mängule üle minna. Paned aga suhkrut juurde, seemnekesi ka ja muudkui kutsud ostma. Mäng käib -- parim enne saabub, suur ärakorjamine. Ei saa ju lubada, et ühel päeval on müügil 39 nimetust leiba. Leib läheb selle äraviskamise tõttu kalliks, kinni maksame ju meie, ostjad.
Jah suhkrule, seemnetele, õlile... Jah kõrgele hinnale.
"Lisadega sai tundub inimesele tervislikum – lisand annab midagi jurude, näiteks kui seal on seemned."-samasugune müüt kui kõik teisedki, mis peagi lolluseks osutub! Täistera tooted on kui katkise veskiga jahvatatud, loomade jõusöödast tehtud.
teate, praegu pole müügil ainsatki nimetust saia mida saiaks saaks nimetada! Mõttetud , maitsetud, lõhnatud ...osa puruneb laiali aga osa peale suhu panemist muutub nätsu taoliseks klimbiks! Oma igasugused terad saia sees võite pähe määrida omale...hakake lõpuks tegema korralikku saia! Kasvõi sellisel tasemel nagu Jossifi ajal oli " prantssai" mida võis paljalt piimaga süüa.
Kui on nii nagu kirjutad siis ilmselt pole sa oma elus normaalset saia süüa saanudki! Josiffi ajal olid alles veel "vanal" eesti ajal koolitatud pagarid kes ei osanudki sellist puru/nätsusaia teha nagu praegu tehakse! Muidugi, parim sai mida olen saanud on ikkagi vanaema maaahju sai tehtud oma aiataguse nisu jahust ( eestimaine jahu ei pidavat saiategemiseks hästi kõlbama ...meie "teadlaste" jutu põhjal ?!? ).Oma nisu jahvatati Tõravere vesiveskis.
jätke omale meelde - röstid ei ole leivad ega saiad ega ka sepikud. See on hoopis muu kategooria,lisaks neile ei saa röstimata määrida võid(ka mitte toatemperatuurilt. Need ongi mõeldud röstida! Meie inimeste aju tormab koheselt võrdlema nagu öeldakse : sravnivat h s paltsem !
Nõuka aja vormileib ja peenleib olid palju paremad kui praegused, lõhansid väga hästi, ka palmiksai oli hea. Vahel Türgis hotellis vaatan, kuidas eurooplased pugivad paljalt nende saia (ise nad nimetavad seda vist leivaks), sihuke hea saiamaitse ja muudkui kiidavad.
paneme leivale puruna peale ja kirjutame et on eksklusiivne toode..
geneetiliselt muundatud kõige odavamad päevalilleseemned ukrainast tsernobõli piirkonnast..
Mitu aastat tagasi olles Iisraelis reisil, tuli meie giid, kunagi Eestist sinna pagenu väiksest poest ja käes oli tal Eesti rukkileib, eestikeelse tekstiga - küll ta maitses seal hästi.
kui poodi jõudsin oli sepik juba ära ostetud,õnneks jagus Rukkipala.
Meie Eesti mustleib kliidega ka hea,aga köömnetega peenleivad ei maitsend juba
veneajal. Muidugi on leiva puhul värskus A&O,kohe ju tervet pätsi ära ei söö,mingil määral pikendab leiva eluiga röster.
Käin aastas 1-2 korda Eestis ja ostan hea meelega sepikut . Mulle need maitsevad . Leib on natuke hapukas .Eestis ei ole kahjuks neid traditsionaalseid väikseid pagariärisid , kus juba hommikul sooja leiba saab . Eestis on viilutatud leib - sai kilekottides , mitu päeva realiseeritavad , millel tegelikult juba teisel päeval maitse kadunud .
Miks Aldari kauplused Toolse eivast üle last?5. oktoober 2019, 16:24
"Leiburi toodangus tähistab lihtsat klassikalist rukkileiba Toolse leib, kuid Leiburi juhi Asso Lankots ütleb otsekoheselt, selline toode sureb tõenäoliselt välja"
Tegelikult leivatootjad ise suretavad mingil põhjusel rukkileiva välja, sest on vähehaaval, kuid järjepidevalt retsepte muutnud. Praegu on söödavad vaid mõne üksiku väiksema tootja leiva, ülejäänud on mõttetu svamm.
Ligi kolme aastakümne eest lubas üks tollane tipp-poliitik terve eesti rahva banaanidega ära toita. Nii et sinnapoole asi nüüd siis lähebki? Vähem kodumaist leiba, vähem saia.
Mäletan, et kui 90-ndatel Tallinna ja saarte peal elavatel sugulastel külas käisin, siis oli neil ikka üks soov. Et too omakandi vormileib ja plaskutäis kohalikku leivakalja kah kaasa. Meie kohalik idaviru toode, Orlvi vormileib oli erinevalt enamiku teiste leivakombinaatide vormilebadest vägagi maitsev. Ja ehtsat kalja valmistati kohalikus Jõhvi limonaaditehases. Nüüd pole enam muidugi ei orlovi leiba ega päris ehtsat naturaalst kalja. Neid juba ammuilma ei valmistata. Nüüd võidutsevad suurtootjad. Vähemasti suurtes ostukskustes.
Meile propageeritakse ikka veganlust, igasugu juurikaid ja muud sarnast. Ja kes ikkagi taimset valku tahavad, neile propageeritakse tulevaste valguallikatena kõikvõimalikke si.tikaid, pu.tukaid, ti.rtse, tõu.ke ja ussik.esi. Et väga valgurikkad. Koššher või hallall toite hakkavad sööma vaid valitumad rahvad. Sest need eriliste reeglite järgi tehtavad toidud on maitsvad, puhtad, naturaalsed, tervislikud ja keemiavabad.
Leib ja sai on luksustooted, mis esimesena pudru ja pasta kõrvalt ostmata jäetakse. Nõuka ajal oli meil 4 liikmelises peres tavaline tarbimine päts leiba ja kaks saia päevas, see tarbimise tase on jäänudki nõukaaega.
...leiba,mis on leib,olgu vormi- või peenleib,miks leib pudiseb?Võttes leivatüki ja kõik kohad leivapuru täis st.et ethakse ainult leivajahust,pärmist,veest natuke soola ja suhkrut.Kuhu jääb rasvaine,mis seob leiba?.tean ,mida räägin,kuna olen ise ka olnud pagar ja teinud nii leiba,kui ka saiatooteid.
KOMMENTAARID (63)