Juustune kana-lillkapsavormFoto: Juustune kana-lillkapsavorm
Linnuliha retseptid
1. oktoober 2019, 07:20

PIDUPÄEVANE ARGIROOG: juustune kana-lillkapsavorm

Täidlases juustukastmes küpsenud kanatükid ja lillkapsas võib olla praktiline roog argiõhtuks, kuid roa maitserohkus ja kaunis välimus lausa kutsuvad ennast ka külalistele serveerima. Lisandiks võid pakkuda keedetud munamakarone või ka lihtsalt ciabatta`t, millega pealegi hea kõik see maitsev taldrikult kokku tõmmata.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
400 g Maitsestamata kanafilee
3 spl Nisujahu
15 g Või
2 spl Õli
250 g Suvikõrvits
2 tk Keskmine sibul
3 dl Toidukoor 20%
150 g Riivitud juust
100 g Sinihallitusjuust
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
500 g Lillkapsas

Valmistamine

1. Lõika kanafileed kaussi suuremateks tükkideks, puista jahu peale ja sega hoolikalt, et lihatükid oleksid üleni jahuga kaetud. Kuumuta pannil võid ja õli ning prae selles kanatükid pealt kuldseks.

2. Lõika suvikõrvits kuubikuteks, puhasta ja haki sibulad. Lisa köögiviljad pannile kanatükkide juurde ja kuumuta aeg-ajalt segades 5–6 minutit. Vala pannile toidukoor osade kaupa ja samal ajal pannikraami segades. Lisa segades pool riivitud juustust ja murendatud või tükeldatud sinihallitusjuust. Maitsesta segu kergelt soola ja julgemalt pipraga. Vala segu ahjuvormi.

3. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks ja lao vormi. Puista peale ülejäänud riivjuust ja küpseta ahju keskel umbes 30 minutit.