Chorizo-võiga ahjusai Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
11. oktoober 2019, 08:09

PÄEVARETSEPT | Chorizo-võiga ahjusai

Hispaanlaste tšilli ja paprikaga maitsestatud sealihavorsti chorizo`t võiks alati natuke kodus varuks olla, sest see on suurepärane maitsestaja. Lõika vaid mõned viilud suppi või kastmesse ja roa maitse muutub kui võluväel paremaks. Selles retseptis maitsestab chorizo võid, millega on täidetud saiapätsi pinnale diagnonaalides tehtud lõiked. Superhea suupiste!  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 25 minutit ahjus

Koostisosad
50 g Pehme või
60 g Terav paprikavorst chorizo
70 g Riivitud rasvasem juust, nt mozzarella (pluss 30g)
2 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Värske petersell
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
300 g Juuretisesai

Valmistamine

1. Pane mikserikannu pehme või, tükeldatud chorizo, 70 g riivjuustu, puhastatud ja hakitud küüslaugud ning petersell. Töötle pehmeks määrdeks ning maitsesta soola ja pipraga.

2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Tee üle saia diagonaalis sügavad sisselõiked, kuid ära lõpuni välja lõika. Tee samasugused lõiked ka teispidi diagonaalis, nii et saia pind meenutaks ruudustikku. Määri õhukese noa või spaatli abiga chorizo-või kõikidesse lõigetesse võimalikult sügavale.

3. Aseta saiapäts suuremale küpsetuspaberilehele ja puista ülejäänud riivjuust peale. Tõsta paberiservad üles ja keera tugevalt kinni, nii et saiapäts oleks tihedalt paberiümbrises. (Paberiservasid on lihtsam kokku kruvida, kui need enne kergelt märjaks teed.)

4. Küpseta kinnises ümbrises 15 minutit, siis ava paberiservad ja küpseta veel 7–10 minutit või kuni sai on pealt krõbe ja kuldne. Naudi kuumalt.