PÄEVARETSEPT | Chorizo-võiga ahjusai
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 25 minutit ahjus
50 g Pehme või
60 g Terav paprikavorst chorizo
70 g Riivitud rasvasem juust, nt mozzarella (pluss 30g)
2 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Värske petersell
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
300 g Juuretisesai
Valmistamine
1. Pane mikserikannu pehme või, tükeldatud chorizo, 70 g riivjuustu, puhastatud ja hakitud küüslaugud ning petersell. Töötle pehmeks määrdeks ning maitsesta soola ja pipraga.
2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Tee üle saia diagonaalis sügavad sisselõiked, kuid ära lõpuni välja lõika. Tee samasugused lõiked ka teispidi diagonaalis, nii et saia pind meenutaks ruudustikku. Määri õhukese noa või spaatli abiga chorizo-või kõikidesse lõigetesse võimalikult sügavale.
3. Aseta saiapäts suuremale küpsetuspaberilehele ja puista ülejäänud riivjuust peale. Tõsta paberiservad üles ja keera tugevalt kinni, nii et saiapäts oleks tihedalt paberiümbrises. (Paberiservasid on lihtsam kokku kruvida, kui need enne kergelt märjaks teed.)
4. Küpseta kinnises ümbrises 15 minutit, siis ava paberiservad ja küpseta veel 7–10 minutit või kuni sai on pealt krõbe ja kuldne. Naudi kuumalt.
Kommentaarid (0)