Võileivade retseptid

SUUREPÄRASE SAUNAÕHTU TOIT: eineleib grillvorsti ja karamellitud sibulaga 

Tiina Lebane, 31. august 2019, 11:42
eineleib grillvorsti ja karamellitud sibulagaFoto: Jaan Heinmaa
Grillihooaja lõpetuseks üks mõnus retsept, kus grillvorstid on kokku sätitud röstitud saia või leiva ja pehmete magus-krehvtiste sibulatega. Krooniks peal mädarõikaga maitsestatud jogurt. Kõlab nagu suurepärane saunaõhtu toit! Grillvorstid vali kas paksemad või peenemad, nii nagu meeldib. Ja sibulat olgu leivaviilul ikka korralik kuhi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Suur grillvorst
4 viilu Rukkileib või sepik
3 spl Paks maitsestamata jogurt
1 tl Mädarõigas (Põltsamaa)
KARAMELLITUD SIBULAD
300 g Sibul
1 spl Õli
1 dl Fariinsuhkur
0.5 dl Punane palsamiäädikas

Valmistamine

1. Esimeseks valmista sibulad: puhasta, viiluta ja pane koos 1 sl õliga potti. Kuumuta kaane all keskmisel kuumusel 7–8 minutit, kuni sibulad on pehmenenud. Lisa suhkur ja äädikas, lase keema tõusta ja keeda ilma kaaneta aeg-ajalt segades, kuni sibulad on tumedaks värvunud ja vedelik peaaegu ära keenud. Selleks kulub umbes 20 minutit.

2. Vahepeal grilli vorstid kas grillil või ahjus vastavalt pakendi juhistele.

3. Vahetult enne söömist rösti leiva-või saiaviile ahjus restil 2 minutit. Sega kokku jogurt ja mädarõigas.

4. Serveeri nii: jaga karamellitud sibulad leiva-saiaviiludele, aseta grillitud vorst(id) peale ja tõsta igale vorstile 1–2 tl mädarõikajogurtit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee