Kalatoitude retseptid

Tursa-kikerhernepada 

Tiina Lebane, 28. august 2019, 07:52
Tursa-kikerhernepadaFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsalt valmiv argiõhturoog valgest kalast, millele annavad särtsu chorizo ja suitsupaprika. Lisandiks sobib kõrvale riis või paks lavašš, praegu, augustis, ka hõrgud värsked kartulid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g Chorizo vorts
1 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 prk Kikerherned (400g)
0.5 tl Suitsupaprika
2 spl Vürtsikas tomatikaste või ketšup
2 dl Köögiviljapuljong
1 prk Röstitud paprika marinaadis, nt Gourmante (450g)
400 g Külmutatud tursk või mõni muu valge kala
Värske petersell
Lisandiks riis, sepik või lavašš

Valmistamine

1. Lõika vorst õhukesteks viiludeks. Puhasta sibul ja küüslauguküüned ning viiluta mõlemad õhukeselt. Loputa kikerherned ja jäta nõrguma.

2. Kuumuta pann ning prae chorizo- ja sibulaviilud pehmeks, lisa küüslauk ja suitsupaprika ning kuumuta segades minuti jagu.

3. Lisa tomatikaste, puljong, kikerherned ja tükeldatud paprika. Hauta ilma kaaneta 5–6 minutit, et kaste paksemaks keeks.

4. Lõika kala (sulatada pole vaja) suupärasteks tükkideks ja lisa kastmesse. Lase kastmel keema tõusta ja hauta siis kaane all umbes 5 minutit, kuni kala on läbi küpsenud. Puista roale värsket hakitud peterselli ja serveeri koos keedetud riisi või meelepärase saia-leivatootega.