Tursa-kikerhernepadaFoto: Jaan Heinmaa
28. august 2019, 07:52
Tursa-kikerhernepada
Lihtsalt valmiv argiõhturoog valgest kalast, millele annavad särtsu chorizo ja suitsupaprika. Lisandiks sobib kõrvale riis või paks lavašš, praegu, augustis, ka hõrgud värsked kartulid.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
100 g Chorizo vorts
1 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 prk Kikerherned (400g)
0.5 tl Suitsupaprika
2 spl Vürtsikas tomatikaste või ketšup
2 dl Köögiviljapuljong
1 prk Röstitud paprika marinaadis, nt Gourmante (450g)
400 g Külmutatud tursk või mõni muu valge kala
Värske petersell
Lisandiks riis, sepik või lavašš
100 g Chorizo vorts
1 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 prk Kikerherned (400g)
0.5 tl Suitsupaprika
2 spl Vürtsikas tomatikaste või ketšup
2 dl Köögiviljapuljong
1 prk Röstitud paprika marinaadis, nt Gourmante (450g)
400 g Külmutatud tursk või mõni muu valge kala
Värske petersell
Lisandiks riis, sepik või lavašš
Valmistamine
1. Lõika vorst õhukesteks viiludeks. Puhasta sibul ja küüslauguküüned ning viiluta mõlemad õhukeselt. Loputa kikerherned ja jäta nõrguma.
2. Kuumuta pann ning prae chorizo- ja sibulaviilud pehmeks, lisa küüslauk ja suitsupaprika ning kuumuta segades minuti jagu.
3. Lisa tomatikaste, puljong, kikerherned ja tükeldatud paprika. Hauta ilma kaaneta 5–6 minutit, et kaste paksemaks keeks.
4. Lõika kala (sulatada pole vaja) suupärasteks tükkideks ja lisa kastmesse. Lase kastmel keema tõusta ja hauta siis kaane all umbes 5 minutit, kuni kala on läbi küpsenud. Puista roale värsket hakitud peterselli ja serveeri koos keedetud riisi või meelepärase saia-leivatootega.
Kommentaarid (0)