Foto: Yulia Vakina
Sisuturundus
27. august 2019, 10:16

MAITSEV KATSE: mida kujutavad endast suitsutatud juustupats, vürtsikad juusturibad ja -ampsud?

Rakveres Ararat Grilli pidav Armeenia juurtega ettevõtja Arut Arutjunjan tegutseb ka firmaga Delikatess Food OÜ, mis ostis kunagise väikese Võhu vorstitsehhi ning ehitas ümber juustuvabrikuks. Nüüd valmivad seal imemaitsvad juustud – käsitsi, naturaalsetest toorainetest ning ilma säilitusaineteta!

Kuidas mekivad firma Delikatess Food erinevad juustud? Korraldasime katse ning proovisime järgi!

Vürtsikad juusturibad (küüslaugumaitselised ja chilli)

- Üheks minu firmaroaks on juustuküpsised – kallan kokku riisijahu, riivjuustu ja hapukoore ning sisse raputan Vahemere ürdisegu. Sel korral asendasin tavalise riivjuustu küüslaugumaitseliste juusturibade vastu (enne tegin ribad pooleks, et nad paremini ahjus sulaksid). Vahemere ürdisegu jätsin lisamata, lootuses, et küüslaugumaitse juustus teeb oma töö ning pakub huvitavamaid maitsenüansse. Ma ei eksinud, see oli tõeliselt hea vaheldus klassikale. Mõnusalt tummised küpsised said kiidusõnu ka perekonnalt.

- Küüslaugumaitselised juusturibad? Jäin esiti mõtisklema, millises toidus seda kasutada võiks. Loomulikult jõudsin ma selleni, et puistata juusturibasid pastale. Kuna juusturibad ise on üsna tugeva ja domineeriva maitsega, siis ma pastat ennast liiga palju ei maitsestanud – et mitte üle pakkuda. Panin kana-porgandipasta peale terved küüslaugumaitselised juusturibad, aga kui tahta, et see kiiremini ja täielikult ära sulaks, siis võib ribad isegi pooleks teha.

- Mulle meeldib panna juustu hommikuse munaroa sisse. Kui klopin munad kausis lahti, lisan alati veidi juustu, see teeb maitse mahedamaks. Seekord proovisin tavalise juustu asemel chillimaitselisi juusturibasid. Oli see vast särtsakas hommikusöök, mis pannil valmis!

- Minu jaoks on suureks plussiks see, et juusturibasid on olemas nii suure kui ka väikse pakendiga. Igaüks leiab oma.

- Olen lugenud, et Armeenia traditsioon on, et juusturibasid süüakse lavašiga: õhukesele lavašile pannakse juusturibad, rohkesti maitserohelist (näiteks koriandrit ja basiilikut), keeratakse rulli ning süüakse tee kõrvale. Proovisin järgi – omapärane, aga tõeliselt hea toit oli!

Krõbe juustuamps

- Praegu on ilmad veel ilusad, seega soovitan minna perega loodusesse piknikule! Krõbe juustuamps on sealjuures ideaalne snäkk, mida poetada piknikukorvi. Samas ole ettevaatlik! Kuna snäkid on üliõrnad, siis peaks nad sättima kõikide teiste asjade peale. Minul juhtus nii, et käekotis teiste asjade vahel läks osa snäkkidest puruks. Samas polnud hullu, sest pärast oli lusikaga ka hea süüa.

- Võib-olla pole ma nii suur juustuspetsialist, aga tõesti pole varem märganud sellist tüüpi snäkke. Igasugustest kuubikutest ja pulkadest on poeletid täis, aga taolised ampsud?! Ei tea, pole näinud. Kuna snäkid krõmpsusid hamba all, siis lapsele meenutasid need natuke kartulikrõpse. Igal juhul eelistan põnnile osta pigem juustuampsu kui kartulikrõpse.

Foto: Yulia Vakina

- Suureks boonuseks tänapäeva maailmas on see, kui leiab tooteid, mis oleks priid nii E-ainetest kui ka säilitusainetest. Minu õnneks on krõbedad juustuampsud nende killast!

- Ma sõin korraga terve paki ära ja süda ei läinud isegi pahaks! Ikka väga head ja puhtamaitselised kvaliteetsed krõpsud. Palju paremad kui need Cheetose juustukrõpsud, mida lapsena mugisin!

Suitsutatud juustupats

- Minu jaoks oli see juustupats ehk veidi soolane ning jaksasin mekkida vaid mõned tükid. Teisalt mehele maitses meeletult! Nii kaua, kuni käisin poes (pool tundi, mitte rohkem), oli ta terve patsi ära söönud! Hea, et sai ennist soetatud kolmest patsist koosnev pakend – nii jõuavad teised ka veel süüa.

- Juustupatside valik pole poelettidel liiga lai – seega oli minu jaoks tervitatav, et turule on tulnud veel üks patsike. Meeldis väga selle tugev ja domineeriv maitse. Ma ei ole pehmete maitsete fänn, mind peab (heas mõttes) millegagi ründama, et see mulle meelde jääks. Tõesti, see meeldis. Ostan kindlasti veel.

- Korraldasime sõbrannadega naisteka ning patsijuust sai üheks snäkiks meie peolaual. Lõikasime tavalise leiva neljaks, panime peale taluvõid ning leivakuubikutele omakorda patsijuustu. Nägid vinged välja ja oi kui head!

Kust saab tooteid osta? Vaata interaktiivselt kaardilt SIIT!