Puravikud juustukatte allFoto: PantherMedia/Scanpix
Taimetoidu retseptid
25. august 2019, 10:00

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: võrratu puravikuvormiroog, mis lihtsalt keele alla viib (15)

Nii õppisin sel suvel kaht asja: kui endasse armastusega suhtud, pole su võimetel piire. Ja kui midagi väga palju kordi teed, saad lõpuks tõeliseks meistriks. Olgu siis kookide tegemisel või ka lihtsalt inimestele elamuse loomisel. Tammsaarel on õigus: tee tööd, siis tuleb ka armastus, kirjutab Toidutare kolumnist Evelin Ilves sellenädalases kirjatükis. 

Kuna käes on seeneaeg, jagab ta üht võrratut puravikuvormiroa retsepti, mis lihtsalt keele alla viib:

Vaja läheb:

600 g puravikke

1 mugulsibul

150 g head juustu (näiteks Gouda)

50 g võid

2 küünt küüslauku

Klaasike valget veini

200 gr vahukoort (35%)

värsket või kuivatatud tüümiani

näpuotsaga soola ja musta pipart

Valmistamine:

Puhasta puravikud mullast ja tükelda suupärasteks tükkideks. Koori sibul ja tükelda suuremateks kuubikuteks. Prae pannil madalal kuumusel või sees puravikke umbes viis minutit, siis lisa sibul ning kuumuta, kuni sibul on muutunud klaasjaks. Lisa segule näpuotsaga tüümiani, soola ning musta pipart.

Kalla pannile valge vein ning hauta umbes kümme minutit. Siis lisa vahukoor ning hauta segu kuni vahukoor on muutunud mõnusaks paksuks kastmeks. See võtab aega umbes 20 minutit.

Vala valminud segu ahjuvormi, kata Gouda juustuga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on muutunud kuldseks ja krõbedaks.

Serveeri koos värskete pohlade või pohlamoosi ja röstsaiaga. Mõnuz!

(PS - toimetajalt: kui sul just puravikke pole, saad seda prantsuse köögi mõjutustega rooga teha ka teiste söögiseentega - mida parasjagu korvi kukkus)