Sisuturundus
25. juuli 2019, 15:12

Maasikad, kurk, lõhe ja marineeritud porgand pitsa peal? Hiljuti avatud Pitsaklubi üllatab külalisi!

„Head sõbrad – need kasvavad pitsaga,“ teatab uhkelt plakat, mis tervitab Pärnu maantee Ampsu sisse astudes. Just seal pesitseb ka aasta algusest avatud Pitsaklubi, mis üllatab nii mõnegi ootamatu maitsega.

Kuna Pärnu maantee Amps asub piirkonnas, kus on palju kontoreid, leitakse peaasjalikult sinna tee lõuna ajal. Ampsul on väga korralik, maitsev ja pigem taskukohane bistroo, aga ka a la carte menüü. Samuti on aasta algusest nende all Pitsaklubi, mille valikusse kuuluvad kümmekond pitsat on loonud pitsakokk Indrek isiklikult.

„Olin mõnda aega välismaal ning ammutasin ideid paarilt Soome tippkokalt. Üks-ühele pole ma neid üle võtnud, küll aga olen kombineerinud erinevaid asju,“ selgitab Indrek ise. Konsulteerinud on ta ka Itaalia kokkadega, kes on väärt nõuandeid jaganud. Niisiis on Pitsaklubi pitsad ühelt poolt klassikalise itaalialiku puudutusega, samal ajal on juurde haagitud mingi omanäoline kiiks.

Ja tõepoolest. Lauda saabunud pitsad üllatavad esmalt oma kujuga. Kui üldiselt oleme harjunud, et pitsad on ümmargused, siis need on pikliku kujuga. Pitsat ennast ei serveerita aga mitte taldrikul, vaid lõikelauda meenutaval pinnal. „Mulle tundub küll, et nüüdseks on rahvas pitsa kuju omaks võtnud,“ kinnitab Indrek.

Proovime kolme pitsat, mis jahmatavad ühelt poolt maitseelamusega ning teisalt on kujunenud juba klientide lemmikuks: Deep Blue Sea, Chorizo ja Soignon.

Kes vähegi kala söövad, on ilmselt proovinud pitsat tuunikalaga – aga kas ka lõhega? Just kuumsuitsulõhe uhkeldab Deep Blue Sea pitsa peal! Aga see pole ainus üllataja. Keset pitsat on laotud nii marineeritud porgandid kui värske kurk ja redis. Sealjuures näeb see esteetiliselt imeilus välja. Juba enne, kui mekk on suus, tekib vastupandamatu soov pitsat silmadega süüa! „Tänapäeval räägitakse sellest, et saia ei tohiks palju süüa. Seega otsustasin anda saiale veidi värskust,“ toob Indrek välja.

Soignoni pitsa staariks on aga maasikad. Jah, maasikaid paneme koogi või jäätise peale – aga kas selle koht on tõesti pitsa peal? Usaldame Indreku valikut ja proovime. Seda enam, et erinevate salatite sisse maasikaid ju lisatakse. Soignonis segunevad soolane ja magus maitse, taolise meki annab mee-balsamico kaste. Ka seedermänni seemned ja kreeka pähklid on mõnusalt hamba all krõmpsuvad – ning toidunaudingu kätte saamiseks peab hamba all midagi krõmpsuma.

Chorizo on proovitud kolmikust kõige harjumuspärasem, kuid seegi kooslus pole päris klassikaline. Näiteks ilutseb Chorizo pitsal kutsuva välimusega punane tšillikaun. Et suu tapvalt õhetama ei hakkaks, jääb see muidugi söömata.

Kes aga ei soovi pitsamaailmas eksperimenteerida, siis saab Pitsaklubis nautida ka klassikat – näiteks Alla Pollo, Capricciosa ja Margherita.

Kõikide pitsade ühiseks nimetajaks on tõeliselt krõbe põhi – juba kodulehel lubati, et siit leiab linna kõige krõbedama pitsa. Indrek paotab, et selle taga on otse Itaaliast toodud jahu. „Itaalia jahu küpseb palju soodsamatest tingimustes – ta kerkib teistmoodi, ta on struktuurilt ja maitselt erinev. Kvaliteedivahe on väga suur,“ jutustab kokk. Ka kogu kasutatud tooraine on võimalikult värske ning näiteks kõik kastmed valmivad majasiseselt.

Pitsaklubi on igal juhul saavutanud selle, mida on taotlenud – pakkuda miskit erilist ja meeldejäävat! „Teadsin kohe, et kui hakkan midagi tegema, siis on see eriline,“ toonitab Indrek.

Pitsaklubi asub Tallinnas Ampsu kohvikus aadressil Pärnu maantee 139A. Tutvu menüüga SIIN!