Külm kook suvemarjade ja pudingu-toorjuustukreemiga
Koostisosad
PÕHI
50 g Tume šokolaad
80 g Või
200 g Šokolaadiküpsised
80 g Hakitud mandlid
KREEM
600 g Maitsestamata toorjuust
0.5 dl Suhkur
500 g Marjad (maasikad, mustikad, sõstrad vm)
250 g Vanillipuding (Tere)
1 portsjon Ekströms Vanillikastmepulber (u 50g)
50 g Röstitud mandlilaastud
Valmistamine
12 tk
1. Kata 22–24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Pane ahi 180 kraadi peale sooja.
2. Põhja tegemiseks sulata tükeldatud šokolaad ja või väikese potis. Purusta küpsised ning sega koos või-šokolaadisegu ja mandlipuruga tainaks. Suru küpsisetainas vormi põhja ja küpseta eelsoojendatud ahjus 10 minutit. Tõsta jahtuma.
3. Valmista täidisekreem siis, kui põhi on täiesti maha jahtunud. Vispelda toorjuust ja suhkur kreemjaks seguks ning sega hulka meelepäraseid marju. Kui kasutad korraga nii suuremaid kui väiksemaid marju, siis lõika suuremad tükkideks, nii et kõik marjad oleksid enam-vähem ühesuurused. Jäta osa marju kaunistamiseks.
4. Sega vanillipuding marja-toorjuustusegu hulka, lisa õrnalt segades ka vanillikastmepulber ja tõsta mass vormi jahtunud küpsisepõhjale. Silu pealt ühtlasemaks. Aseta kook vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani külmkappi tahenema. Enne serveerimist tõsta kook vaagnale, kaunista marjadega ja suru röstitud mandlilaastud serva külge.
Kommentaarid (0)