Kalatoitude retseptid

EHTNE EESTI KÖÖK: selge suvine rääbisesupp 

Pille Enden, 17. juuli 2019, 09:25
Selge suvine rääbisesupp Foto: Jaan Heinmaa
Parim, mida nüüd peenrast võtta ja veest püüda, saab supis kokku. Just värsked köögiviljad annavad supile õige maitse. Supisse vaja minev kalade arv sõltub nende suurusest. Rääbise asemele sobib ka muu valge kala, nt ahvenafileed või ka räimed. Lase kaladel madalal kuumusel puljongis valmida, nii jääb see hõrk ja õrn.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
6 tk Rääbis
1.2 l Kalapuljong
1 tk Sibul
3 tk Kartul
3 tk Porgand
300 g Lillkapsas
Sool
Must pipar
Pealeraputamiseks hakitud tilli ja petersell

Valmistamine

1. Eemalda rääbistel pead, sabad ja uimed. Lõika kõht lahti ja eemalda sisikond. Pese kalad ja hõõru soomuseid vähemaks. Lõika seljapealt lahti ja lõike ära fileed. Vajadusel noki fileedest luud välja. Raputa peale soola.

2. Kuumuta puljong keemiseni, lisa hakitud sibul, tükeldatud kartulid ja porgandid. Keeda 4-5 minutit, lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel 4-5 minutit. Maitsesta supp soola ja pipraga.

3. Alanda pliidi kuumus hästi madalaks või keera üldse  maha. Pane supile kalafileed ja lase mõned minutid kuumas leemes haududa, kuni kalafileed on valged ja läbi küpsenud. Raputa peale maitserohelist.