EHTNE EESTI KÖÖK: selge suvine rääbisesupp
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
6 tk Rääbis
1.2 l Kalapuljong
1 tk Sibul
3 tk Kartul
3 tk Porgand
300 g Lillkapsas
Sool
Must pipar
Pealeraputamiseks hakitud tilli ja petersell
Valmistamine
1. Eemalda rääbistel pead, sabad ja uimed. Lõika kõht lahti ja eemalda sisikond. Pese kalad ja hõõru soomuseid vähemaks. Lõika seljapealt lahti ja lõike ära fileed. Vajadusel noki fileedest luud välja. Raputa peale soola.
2. Kuumuta puljong keemiseni, lisa hakitud sibul, tükeldatud kartulid ja porgandid. Keeda 4-5 minutit, lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel 4-5 minutit. Maitsesta supp soola ja pipraga.
3. Alanda pliidi kuumus hästi madalaks või keera üldse maha. Pane supile kalafileed ja lase mõned minutid kuumas leemes haududa, kuni kalafileed on valged ja läbi küpsenud. Raputa peale maitserohelist.
Kommentaarid (0)