Sidrunilõhe redisetartariga.Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
20. juuni 2019, 09:00

Sidrunilõhe redisetartariga

Rammus lõhe ei vaja suvisel soojal ajal kõrvale muud kui üht head värsket salatit. Mõrkjas redis ja pähkline rukola klapivad kokku nii maitse kui ka kena värvikoosluse poolest. Kümmekond minutit marinaadis seismist on piisav aeg, et kala saab külge õrna sidrunimeki. Pole vist vaja lisada, et lõhetükid võid fooliumisse pakitult ka grillil valmis küpsetada. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Lõhefilee
1 tk Keskmine sidrun
1 tk Suur küüslauguküüs
7 spl Oliiviõli
0.5 tl Sool
Jahvatatud valge pipar
250 g Redised
100 g Rukola
1 tl Mesi

Valmistamine

1. Fileeri kalalt nahk, kui seda on ning lõika lõhefilee 8 võrdseks tükiks.

2. Pese sidrun hoolikalt. Riivi koor õhukeselt ühte kaussi ja pigista mahl teise. Koori küüslauk, purusta ja lisa koos 3 sl õliga sidrunikoorele. Lisa ka 2 sl sidrunimahla, sool ja pipar ning sega läbi. Tõsta kalatükid segusse maitsestuma, kuni valmistad redisetartari.

3. Haki pestud redised ja suurem osa rukolast peenelt läbi. Ühenda 4 sl oliiviõli ülejäänud sidrunimahla ja 1 tl meega, vala tartarile ja sega läbi. Soovi korral lisa õige pisut soola.

4. Kuumuta pann keskmisele kuumusele ja prae marinaadiseid kalatükke mõlemalt küljelt paar minutit ehk ainult nii palju, et kalaliha muutub piimjalt küpseks.

5. Jaga redisetartar taldrikutele ja tõsta igale kaks kalatükki juurde. Serveeri koos ülejäänud rukolaga, millele nirista peale tartarist välja valgunud vedelikku.