Õhtusöögi retseptid

Kõige lihtsam ja lollikindlam vanakooli šašlõkk (13)

Manona Paris, 23. juuni 2019, 10:42
Kõige lihtsam vanakooli šašlõkk.Foto: Manona Paris
See retsept on peaaegu lollikindel, kui järgida kolme olulist parameetrit: osta võimalikult hea parajalt läbikasvanud värske liha, teha meelepärane marinaad ja siis koos kallimatega mõnusalt hõõguvatel sütel parajaks küpsetada. Väga lihtne - nagu ikka parimad asjad elus. 

Koostisosad
7 Sibul
0.5-1 dl Söögiäädikas
1 liiter Vesi
3 lehte Loorber
2 spl Purustatud must pipar
1 spl Sool
1 kilo Hästi läbikasvanud seakael

Valmistamine

1. Lõika sibulad ratasteks - ära lõika liiga pisikesteks, kui tahad neid hiljem ka grillida.

1. Sega kokku marinaad. Pea silmas, et marinaadi äkisust võib igaüks oma meele järgi vähendada, ehk mahedama meki sõbrad kahandagu äädika kogust.

3. Vala marinaad lihale ja lase soovitavalt üle öö või vähemalt kolm tundi maitsestuda.

4. Lüki lihatükid vardasse vaheldumisi sibularõngastega ning küpseta parajalt hõõguval grillil meelepäraselt küpseks.

Nipp! Ära jaluta grilli juurest kaugele, vaid pigem keera vardaid pidevalt. Nii jaotub kuumus paremini. 

13 KOMMENTAARI

k
kõvem hobikokk 23. juuni 2019, 18:45
Ma arvan, et see on üks kõige viletsamaid viise head šašlõkki teha! Esiteks kasutades sea kaelakarbonaadi, tuleb teada, kuidas seda kuubikuteks lõigat...
(loe edasi)
t
tont 23. juuni 2019, 14:30
šašlõkil PEAB olema pekki-kuiv taikäntsakas ei kõlba mitte.
Loe kõiki (13)