Maasika-mustikatiramisu Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
4. juuli 2019, 09:22

PÄEVARETSEPT | Suus sulav maasika-mustikatiramisu maitseb nagu pidu

Itaalia maius, milles klassikaliselt on immutamiseks kasutatud kohvi ja likööri, on siinses verisoonis valmistatud suvisele ajale kohaselt kergemal moel -apelsinimahlaga. See toob suviste küpsete marjade maitse paremini esile.

Koostisosad
250 g Maasikad
200 g Mustikad
2 tk Želatiinileht
2.5 dl Rõõsk koor 35%
250 g Mascarpone
2 spl Tuhksuhkur
1 tl Vanillsuhkur
2 spl Piim
14 tk Savoiardi, Lady Fingers vms küpsis
2 dl Apelsinimahl

Valmistamine

8tk

1. Pane osa maasikaid ja mustikaid kaunistamiseks kõrvale, lõika ülejäänud maasikad viiludeks. Pane zelatiinilehed 5 minutiks külma vette likku.

2. Vahusta koor ja sega toasooja mascarpone, tuhksuhkru ja vanillisuhkruga.

3. Kuumuta piim, sulata zelatiin kuumas piimas ja sega mascarponeseguga. Kata 1,5-liitrine piklik vorm (keeksivorm)toidukilega. Kasta küpsised apelsinimahla ja lao vormi põhi.

4. Pane peale pool kreemist, siis maasikaviilud ja mustikad. Tõsta peale ülejäänud kreem ja lao peale ülejäänud küpsised.

5. Kata vorm toidukilega ja pane peale raskus nt lõikelaud. Kui raskust käepärast pole, siis suru käega tihedalt kokku.

6. Pane kook vähemalt 2 tunniks külmkappi. Kummuta alusele, eemalda  toidukile. Kaunista maasikate  ja mustikatega.