Kartulirösti (arhiivipilt)Foto: Pixabay
Toidutare 26. mai 2019 09:27
Jagan üht kaasaegset praekartuliroa retsepti, mida on lihtne teha ja mida saab ka mitmeks päevaks korraga ette valmis meisterdada. Retsepti idee pärineb Margit Härmalt – aitäh, pajatab Evelin Ilves oma sellenädalases Toidutare kolumnis. 

Kartuli-köögivilja rösti

600 g kartuleid.

150 g pastinaaki.

150 g juursellerit (asenda see vahel bataadiga!).

1 sibul.

1 sl sulavõid.

Tüümiani või murulauku vms maitserohelist, kui meeldib.

Muskaatpähkel sobib siia ka oivaliselt.

Riivi jämeda riiviga kõik köögiviljad ning pigista liigne vedelik välja. Sega hoolega ja vormi peopesas väiksed õhemat sorti kotletikesed ehk röstid.

Järgmisena prae nad pannil vähese võiga kiirelt mõlemalt poolt kuldseks ning aseta seejärel ahjuplaadile küpsetuspaberile. Kui sa kohe neid ahju panna ei plaani, kata röstid samuti küpsetuspaberiga, siis nad ei kuiva.

Enne serveerimist küpseta 200°C ahjus umbes 10–12 minutit. Serveeri pearoa kõrvale või omaette toiduna näiteks hapukoore või graavilõhega. Tõeline ilusa elu ilus maine maitse!