Taimetoidu retseptid

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: kaasaegsed praekartulid (18)

Toidutare, 26. mai 2019, 09:27
Kartulirösti (arhiivipilt)Foto: Pixabay
Jagan üht kaasaegset praekartuliroa retsepti, mida on lihtne teha ja mida saab ka mitmeks päevaks korraga ette valmis meisterdada. Retsepti idee pärineb Margit Härmalt – aitäh, pajatab Evelin Ilves oma sellenädalases Toidutare kolumnis. 

Kartuli-köögivilja rösti

600 g kartuleid.

150 g pastinaaki.

150 g juursellerit (asenda see vahel bataadiga!).

1 sibul.

1 sl sulavõid.

Tüümiani või murulauku vms maitserohelist, kui meeldib.

Muskaatpähkel sobib siia ka oivaliselt.

Riivi jämeda riiviga kõik köögiviljad ning pigista liigne vedelik välja. Sega hoolega ja vormi peopesas väiksed õhemat sorti kotletikesed ehk röstid.

Enne serveerimist küpseta 200°C ahjus umbes 10–12 minutit. Serveeri pearoa kõrvale või omaette toiduna näiteks hapukoore või graavilõhega. Tõeline ilusa elu ilus maine maitse!

Samal teemal

23. mai 2019, 10:08
EVELIN ILVES: ilus elu (+ retsept, mis sind üllatab)
19. mai 2019, 09:26
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: tore külmsupp, hea suvekohviku alustala
9. mai 2019, 08:56
EVELIN ILVES: kogu keha tõstis piltlikult öeldes käed püsti ja ütles, et aitab!
6. mai 2019, 16:30
4200 KILOMEETRIT VAID KOLMEL RATTAL: Eesti ainsat autotootjat ootavad pingelised tuleristsed