Tuunikala -kartulisalat oblikavinegertiga Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
16. mai 2019, 11:57

Tuunikala- ja kartulisalat oblikavinegretiga

Argises salatis saab ära kasutada mõnest toidukorrast järelejäänud keedetud kartulid. Oblikas annab vinegrett-kastmele parajalt hapukust ja toidule korraliku vitamiinilaksu. 

Koostisosad
400 g Kartulid
2 spl Oliiviõli
400 g Kurk
100 g Rukolalehed
2 prk Suured tuunikala tõkid õlis (a 185g)


OBLIKAVINEGRETT
1.5 dl Oliiviõli
1 tk Väike sibul
0.5 tk Lühike kurk
2 dl Hakitud oblikalehed
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Vinegrettkastme valmistamiseks koori ja viiluta sibul. Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli ja hauta sibul selles pehmeks. Koori ja tükelda kurk, haki oblikalehed. Pane kurgid ja oblikas blenderisse, lisa hautatud sibul ja ülejäänud õli ning töötle ühtlaseks püreeks. Maitsesta soola ja pipraga ning pane salati valmimiseni külmkappi.

2. Keeda kartulid soolakas vees pehmeks, nõruta ja jahuta nii palju, et saad lõigata. Lõika õhukesteks viiludeks ja pane kaussi. Sega oliiviõliga ning maitsesta soolaga.

3. Teises kausis sega õhukeselt viilutatud kurgid ja rukolalehed poole koguse   vinegrettkastmega, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta taldrikutesse, pane peale kartuliviilud ja tuunikalatükid. Serveeri ülejäänud kaste kõrvale.