Foto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
8. mai 2019, 09:09

OH KUI KAUNIS JA MAITSEV! Veiselihasalat rabarberi ja nurmenukkudega

Rabarber teeb liha pehmeks ja mahlaseks ning annab salatile särtsu juurde. Nurmenuku lehti ja õisi võib salatisse lisada nii ilu kui ka toiteväärtuse heaks. 

Koostisosad
500 g Lihaveise välisfilee
2 tk Keskmine punane sibul
200 g Šampinjonid
1 tk Pikk kurk
150 g Salatilehed
Sool
Must pipar
Praadimiseks õli
RABARBERIMARINAAD
200 g Rabarber
4 spl Oliiviõli
3 spl Punase veini äädikas
1 spl Pruun suhkur
2 spl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika rabarber u 1 cm juppideks ja sega ülejäänud marinaadiainetega va palsamiäädikas.

2. Lõika välisfilee vajadusel pikuti pooleks, et saaksid umbes 5‒6 cm läbimõõduga tükid. Tõsta liha marinaadi ja keera seda seal nii, et liha on igast küljest marinaadiga koos. Pane 3-4 tunniks külmkappi.

3. Võta liha marinaadist, kuivata majapidamispaberiga ja prae pannil õlis 4‒5 minutit kummaltki poolt. Maitsesta soolaga, pane ahju ja küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit. Võta ahjust, keera fooliumisse ja lase 5‒10 minutit puhata. Siis lõika liha õhukesteks viiludeks.

4. Vala marinaad koos rabarberitükkidega potti ja lisa palsamiäädikas. Koori sibul, lõika õhukesteks ratasteks ja tõsta potti. Hauta kõike umbes 5 minutit või kuni rabarber ja sibul on pehmed.

5. Lõika sampinjonid viiludeks, prae õlis läbi ja maitsesta soolaga. Koori ja viiluta kurk.

6. Jaga salatilehed taldrikutele ning tõsta peale kurgi-ja lihaviilud ning seened. Tõsta salatile ka marinaadist võetud sibulad ja rabarberid ning nirista peale ülejäänud marinaad.