Hasselbacki juurviljad.Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
17. märts 2019, 09:22

Krõbedad Hasselbacki juurviljad peekoni ja Kreeka jogurtiga

Hasselbacki kartulid on üleilma kuulsad, aga miks mitte samal meetodil valmistada ka teisi juurvilju! Juustuga küpsetatatud juurikad koos törtsu Kreeka jogurti või hapukoore ja rohelise sibulaga on igati korralik kõhutäis, ilma lisanditeta aga sobivad prae kõrvale. 

Koostisosad
600 g VäiksemaId kooritud kartuleid 
400 g porgandeid
0.5 dl oliiviõli
Sool
6 viilu Gouda või Cheddari juust. Võob ka muud tugevamaitselist juustu. 

PEALE
1.5 dl Kreeka jogurtit 
6 viilu peekonit 
4 spl hakitud rohelist sibulat 

Valmistamine

1. Tee koorega kartulitesse ja kooritud porganditesse sisselõiked umbes 5 mm vahedega nii, et ei lõika juurikaid lõpuni läbi. Et nuga juurikast kogemata päris läbi ei läheks, võib lõikamise ajaks juurvilja kõrvale panna nt puulusika varre. Tõsta kartulid ja porgandid ahjuplaadile, määri igast küljest oliiviõliga ja riputa peale soola.

2. Küpseta 30 minutit, kuni juurviljad on enam-vähem pehmed. Lõika juustuviilud paraja suurusega ruutudeks. Torka juusturuudud kartulite ja porgandite sisselõigetesse. Pane ahju tagasi ja küpseta veel 10 minutit, kuni juust on sulanud ja veidi pruunistunud.

3. Tõsta peale teelusikatäis jogurtit, krõbedaks praetud peekonit ja hakitud rohelist sibulat.