Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
15. märts 2019, 14:42

Mandariinikana

Pisut idamaist hõngu pakkuv magushapu kanaroog saab maitse mandariinide mahlast ja koorest. Kui vürtsi jääb väheseks, suurenda tšillikogust. Roa lisandiks sobivad nii nuudlid kui riis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Punane tšillikaun
2 tk Kanafilee
1 punt Roheline sibul
1 tk Suur porgand
1 spl Õli
2 tl Valge veini äädikas
1 tk Küüslauguküüs
50 g Soolapähklid
250 g Munanuudlid
KASTE
4 spl Hele sojakste
3 tk Värskelt pressitud mandariini koor ja mahl
1 spl Vedel mesi
2 tl Maisitärklis
3 spl Vesi

Valmistamine

1. Kastmeks sega sojakaste, mandariinikoor ja -mahl, mesi, maisitärklis ja külm vesi.

2. Poolita tšillikaun, eemalda seemned ja haki kaun peeneks. Lõika kanafileed kuubikuteks. Viiluta sibul ja lõika porgand sama suurteks kuubikuteks kui kanafilee.

3. Kuumuta pannil õlis hakitud tšillit 30 sekundit. Lisa pannile kanafileekuubikud ja prae kiiresti kuldseks. Sega hulka äädikas, kuumuta fileetükid läbi ja tõsta vahukulbiga pannilt ära.

4. Pane pannile purustatud küüslauk, soolapähklid, hakitud sibul ja kuubikuteks lõigatud porgand ning prae paar minutit.

5. Tõsta fileetükid tagasi pannile koos valmissegatud kastmega, kuumuta keemiseni ja hauta 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Vajadusel maitsesta soolaga.

Serveeri keedetud nuudlite või riisiga.