Foto: Tiit Efert
Madala GI toidud
5. märts 2018, 05:12

Paneer vürtsikas tomatikastmes

Paneer on üks ütlemata tore India päritolu juust! Indias serveeritakse seda nii soolastes kui ka magusates roogades ning kastmeid ja võimalusi selleks on sadu erinevaid. Mulle meeldib alljärgnev vürtsikas kaste, mille retsepti sain oma India sõbralt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Paneer
4 tk Kuivatatud Kašmiiri tšillipipra kaun
2 tl Koriandriseemned
100 g Sibul
500 g Tomatid
1 tk Väike roheline paprika
2 cm jupp Ingver
6 tk Küüslauguküüs
2 tk Rohelise tšillipipra kaun
2 tk Kardemonikupar
1 tl Garam masala pulber
200 ml Vesi
Sool
Taimeõli
Naan või muu lameleib serveerimiseks

Valmistamine

1. Rösti pannil koriandriseemned ja tšillikaunad ning peenesta need seejärel uhmris. Lõika paneer ribadeks või kuubikuteks. Haki sibul peeneks, lõika roheline paprika ribadeks

ning haki tomatid pisikesteks kuubikuteks. Riivi ingver ja küüslauk ning haki rohelised tšillikaunad.

2. Kuumuta pannil õli ning prae ingver ja küüslauk kergelt läbi. Järgmisena lisa sibul, kardemonikuprad, hakitud roheline tšilli ja uhmris peenestatud tšilli-koriandripulber.

3. Kuumuta läbi ning lisa tomatid, paprikaribad, vesi ja garam masala pulber. Maitsesta soolaga ja lase madalal tulel 30 minutit podiseda.

4. Viimasena lisa paneer, sega kõik ettevaatlikult läbi ning lase veel paar minutit podiseda. Serveeri naani või muu lameleivaga.