Kiudainerikkad toidud

Pehme kaerakook õunte ja lehmakommidega 

Pille Enden, 19. veebruar 2018, 05:32
Foto: Jaan Heinmaa
Pehme ja mahlane kook saab lehmakommidest mõnusa magusa maitse lisaks.

Koostisosad
2 tk Muna
1.5 dl Suhkur
Sool
2 dl Hapukoor
1 dl Rapsiõli
1 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
Või vormi määrimiseks
3 dl Täistera kaerajahu
KATE
6 tk Keskmine õun
150 g Lehmakommid
50 g Või

Valmistamine

Kogus 8 lõiku.

1. Klopi munad suhkru ja soolaga lahti, sega hulka hapukoor ja õli. Sega jahud küpsetuspulbriga ja siis ülejäänud ainetega. Vooderda 23–24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri servad võiga. Vala tainas vormi.

2. Katteks puhasta õunad südamikest, lõika väikesteks tükkideks, pane tainale. Viiluta lehmakommid ja pane õuntele. Kõige peale lao võiviilud. Küpseta kooki 180 kraadi juures 35–40 minutit.