Foto: Britt Paju
Nädala kook
12. veebruar 2018, 05:22

Šokolaadi-beseekook mustade sõstardega

Kogus: kaheksale

Koostisosad
180 g Või
1.5 dl Suhkur
200 g Tume šokolaad
4 tk Munakollane
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 näpuotsatäis Sool
KATE
4 dl (Külmutatud) mustad sõstrad
4 tk Munavalge
150 g Suhkur
1 spl Kakaopulber

Valmistamine

1. Kui kasutad külmutatud marju, siis sulata need sõelal. Sulata potis segades või ja suhkur. Tõsta pott tulelt ja lisa tükeldatud šokolaad. Sega ühtlaseks ja lase pisut jahtuda. Klopi ükshaaval sisse munakollased, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sool. Kata 35 x 25 cm küpsetusvorm küpsetuspaberiga ning aja tainas sellel ühtlaselt laiali. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni põhi on poolküps.

2. Samal ajal vahusta munavalged ning lisa edasi vahustades järk-järgult suhkrukogus. Jätka vahustamist, kuni saad ühtlase, tugeva ja läikiva segu. Sõelu juurde kakao ja sega ettevaatlikult. Tõsta eelküpsetatud koogipõhjale (sulatatud ja kurnatud) marjad ning kata koogipõhi ühtlaselt munavalgevahuga. Pane kook ahju tagasi ja keera kuumus 150 kraadile. Küpseta umbes 25 minutit, kuni besee on kena ja krõbe.