Foto: Laura Strandberg
Küpsetised
5. veebruar 2018, 04:30

Mascarpone ja marjadega täidetud šokolaadikoogid

Krõbeda põhjaga väikesed koogid on täidetud magusa kreemi ja hapude marjadega. Paitavad kõiki maitsemeeli.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
2,5 tundi

Koostisosad
200 g Nisujahu
50 g Mandlijahu
90 g Tuhksuhkur
Sool
20 g Kakao
0.75 tl Vanillsuhkur
130 g Külm või
1 tk Muna
Või vormi määrimiseks
TÄIDIS
200 g Mascarpone
100 g Tuhksuhkur
400 ml Rõõsk koor 35%
100 g Šokolaad
Marjad

Valmistamine

1. Sõelu kaussi jahu ja tuhksuhkur, lisa sool, kakao, mandlijahu, vanillsuhkur ja kuubikuteks hakitud või. Sega, kuni tekib purutaoline mass.

2. Lisa muna ja sega kõik ühtlaseks.

3. Veereta tainast pall ja aseta tunniks külma.

4. Rulli tainas jahuga kaetud laual 4 mm paksuseks. Lõika kaheksa ratast ja aseta võitatud vormidesse. Seejärel pane vormid 20 minutiks külma.

5. Torgi koogikeste põhjad kahvliga läbi, laota iga vormi peale küpsetuspaber ja aseta sinna peale herneid või ube, et põhi üles ei kerkiks. Küpseta põhjasid 180kraadises ahjus 15 minutit. Seejärel eemalda paber ja herned ning küpseta veel 10 minutit.

6. Enne põhjade vormidest eemaldamist lase neil täielikult jahtuda.

7. Täidise jaoks mikserda mascarpone, suhkur ja vahukoor kreemiseks.

8. Täida põhjad kreemiga, puista peale marjad ja riivitud šokolaad.