Foto: Laura Strandberg
Laktoosivabad toidud
5. veebruar 2018, 04:14

Hernesupp chorizo’ga

Klassikaline supp saab hoopis teise, sugugi mitte kehvema maitsenüansi koos särtsaka chorizo’ga.

Koostisosad
1 kg Suitsuribi
3 l Vesi
300 g Kuivatatud herned
150 g Odrakruubid
Oliiviõli
2 tk Sibul
4 tk Porgand
200 g Chorizo
Sool
Must pipar
3 tl Sinep
1 punt Petersell ja till

Valmistamine

1. Pane suitsuribi veega suurde potti keema. Koori pinnale kerkinud vaht ja lisa potti ka eelmisel päeval likku pandud herned ning kruubid. Kuumuta leem keemiseni ja jäta tunniks madalale kuumusele podisema.

2. Haki sibulad peeneks, koori ja tükelda porgandid. Pruunista kuumas oliiviõlis kergelt sibulad, seejärel ka porgandid. Kui supp on tund aega keenud, lisa need potti ja keeda veel pool tundi.

3. Eemalda kontidelt liha, haki väiksemaks ja pane tagasi potti. Maitsesta suppi soola, pipra ja sinepiga.

4. Serveeri suppi viilutatud ja pruunistatud chorizo ning maitserohelisega.