Madala GI toidud

Täidetud paprikad ja tomatid 

Pille Petersoo, 22. jaanuar 2018, 02:17
Foto: Hele-Mai Alamaa
Seda rooga peab kindlasti proovima hilissuvel ja varasügisel, aga ka talvised köögiviljad saavad ahjus küpsetades päris mõnusa maitse.

Kogus: kuuele

Koostisosad
3 tk Keskmise suurusega tomat
3 tk Väiksem paprika
Suhkur
5 spl Oliiviõli
6 spl Risoto- või pudruriis
1 tk Hakitud sibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
Hakitud maitseroheline (petersell, münt, till)
2 spl Seemneteta rosinad
1 spl Kontsentreeritud tomatipasta
Sool
Must pipar
Kuum vesi

Valmistamine

1. Lõika tomatitel ja paprikatel “kaas” pealt ära ja uurista köögiviljad seest tühjaks. Haki tomati viljaliha peenemaks, pane kaussi. Lisa oliiviõli, riis, sibul, küüslauk, hakitud maitseroheline, rosinad ja tomatipasta. Maitsesta julgelt soola-pipraga.

2. Aseta köögiviljad sobiva suurusega ahjuvormi ning puista igale sisse näpuotsatäis suhkrut. Jaota täidis köögiviljadesse ja aseta “kaas” peale tagasi. Kalla vormi paar sentimeetrit kuuma vett, nirista peale veel veidi oliivõli.

3. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund või isegi kauem, kuni köögiviljad ja riisitäidis on täitsa pehmed. Kõrvale võid pakkuda fetajuustu.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee