Foto: Tuuli Mathisen
Madala GI toidud
15. jaanuar 2018, 06:30

Salat värvilistest juurikatest

Värvikirev ja vitamiinidest tulvil salat pakub ka silmadega söömise rõõmu. Salatisse minevaid juurikaid võid kombineerida vastavalt sellele, mis hetkel käepärast on. Nipp selle salati juures on kuumalt peale kallatud kaste, millega siis salatit veidi aega marineerida.

Koostisosad
500 g Peet
50 g Maapirn
200 g Juurseller
200 g Nuikapsas
200 g Porgand
3 spl Oliiviõli
3 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Veiniäädikas
1 spl Mesi
Värsked ürdid (petersell, koriander, münt)
Värskelt riivitud sidruni koor
Sool
Must pipar
Serveerimiseks paks maitsestamata jogurt

Valmistamine

1. Koori ning ribasta köögiviljad. Kui sul on võimalik, kasuta nn mandoliini. Kui tükeldad juurikaid käsitsi, lõika esmalt õhukesed viilud ning tee neist siis ribad. Kata köögiviljad jääkülma veega ning tõsta kõrvale seniks, kuni valmistad kastet.

2. Tõsta sidrunimahl, oliiviõli, veiniäädikas, mesi ja sool pannile või kastrulisse ning lase keema tõusta. Kuumuta, kuni mesi ja sool on lahustunud.

3. Kurna köögiviljad ja kuivata majapidamispaberiga. Tõsta köögiviljad suurele taldrikule või kaussi ning kalla kuum kaste peale. Sega korralikult läbi ning jäta umbes pooleks tunniks marineerima. Serveerides lisa riivitud sidrunikoort ja musta pipart. Soovi korral tõsta kõrvale ka maitsestamata jogurtit.