Kiudainerikkad toidud

Ahjujuurikad küüslauguga 

Tuuli Mathisen, 15. jaanuar 2018, 06:22
 Tuuli Mathisen
Ahjus magusaks küpsenud juurikad on parimad lisandid maa peal. Mõnel puhul kannavad need välja ka lausa omaette käigu rolli. Värsked ürdid, sinep ning mesi annavad juurikatele kauni lõppakordi. Seega tee kohe topeltports. Niikuinii jääb muidu väheks!

Kogus: neljale

Koostisosad
3 tk Sektoriteks lõigatud punane sibul
500 g Ribadeks tükeldatud pastinaak
500 g Ribadeks tükeldatud bataat
250 g Poolitatud kirsstomatid
1 tk Horisontaalselt pooleks lõigatud küüslaugupea
1 dl Oliiviõli
Värske tüümian
Värske rosmariin
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 spl Mesi
1 tl Dijoni sinep
Sool
Must pipar
Kapparid soovi korral

Valmistamine

1. Valmista ette köögiviljad. Tõsta pastinaak ja sibul suuremasse kaussi, kalla peale õli, lisa ürdid, küüslauk ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kõik käte abil läbi. Kalla köögiviljad röstimispannile. Tõsta u 20 minutiks 170-kraadisesse ahju.

2. Tõsta ahjuvorm välja. Lisa bataat ja sega kõik läbi. Tõsta uuesti ahju ja rösti veel umbes 40 minutit. Kui köögiviljad on küpsed ja kergelt kuldse kooriku omandanud, lisa poolitatud tomatid. Küpseta veel 10 minutit.

3. Sega omavahel sidrunimahl, mesi ja sinep. Lisa veidi õli ja soola. Kalla kaste röstitud köögiviljadele kohe, kui oled need ahjust välja võtnud. Sega kõik läbi ning serveeri kohe. Kui kasutad kappareid, lisa need kastmele, mille kallad köögiviljadele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee