Linnuliha retseptid

Ahjus röstitud kanakoivad maapirniga 

Tuuli Mathisen, 15. jaanuar 2018, 06:12
 Tuuli Mathisen
Maapirni õige koht on just selles roas. Samal moel sobib teisigi käepäraseid juurikaid kanale seltsiks sättida, aga omapärane maapirniga versioon tasuks kindlasti järele proovida. Ükskord on ikka esimene kord.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Maapirn
1 tk Sidrun, õhukeste viiludena
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
8 tk Kanakoib
6 tk Väike sibul
10 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
1 tl Roseepipar, veidi puruks muljutud
1 peotäis Värske tüümian
2 tl Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Soovi korral safran

Valmistamine

1. Puhasta maapirnid ning lõika suuremat sorti tükkideks. Kalla peale vesi ning poole sidruni mahl ning keeda umbes 10 minutit. Kurna. Koori sibulad ja lõika neljaks. Lõika puhastatud küüslauguküüned viiludeks. Tõsta kõik koostisained suurde ahjuvormi ning sega läbi. Kui kasutad safranit, lisa ka see. Sega läbi ning jäta jahedasse paariks tunniks maitsestuma.

2. Kuumuta ahi 220 kraadini ning säti kõik ahjuroa koostisained ühtlase kihina pannile. Küpseta umbes pool tundi, kata ahjuvorm siis kaane või fooliumiga ning küpseta veel 15 minutit. Kontrolli kanaliha küpsust. Piserda peale veidi sidrunimahla ning serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee