Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
8. jaanuar 2018, 05:46

Soe kitsejuusturosolje

Mahe köögiviljavorm sobib kartulite asemel liha kõrvale, aga ka soojaks eelroaks. Head mekki lisab roale kitsejuust.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Suur kartul
4 tk Suur porgand
4 tk Keskmine peet
2 tk Õun
1 tk Sibul
150 g Kitsejuust
4 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Muna
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
Või

Valmistamine

1. Pese ja koori kartulid, porgandid ja peedid. Keeda kartuleid ja porgandeid ühes potis 10 minutit ning peete teises potis 10 minutit. Lõika keedetud juurviljad, kooritud õunad ja

sibul kuubikuteks.

2. Lisa tükeldatud köögiviljadele pudistatud kitsejuust ja sega läbi. Pane mass võiga määritud ahjuvormi.

3. Sega vahukoor, munad, vajadusel piim (kui vorm on suurem) ja maitseained. Kalla vedelik vormi. Pane roale mõned võilaastud. Küpseta 175kraadises ahjus 45 minutit. Kui toit kipub pealt liiga pruuniks tõmbuma, kata see fooliumiga.