Kiudainerikkad toidud

Soolaseenesalat suitsulihaga 

Liina Karron, 25. detsember 2017, 04:15
Seenesalati valmistamine algab tegelikult ühel sulnil sügispäeval, kui päike puutüvesid kuldab ja sammalt soojendab. Männiriisikatega peitust mängides sagivad mõtted seenemetsa ja jõululaua vahet, sest seenesalat käib jõulutoitude hulka niisama kindlalt kui sukk saapasse. Klassikalisesse kolme komponendi salatisse lisavad ehedat metsamekki ulukiliha ja tüümian.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Soolatud riisikad
100 g Vinnutatud või suitsutatud ulukiliha
1 tk Keskmine punane sibul
150 g Hapukoor 30%
0.5 tl Must pipar
1 spl Kergelt läbi hakitud tüümianilehed

Valmistamine

Kupata soolaseeni rohkes keeduvees paar korda, kurna, lase jahtuda ja pigista käte vahel kuivaks. Haki ulukiliha, sibul ja seened, tõsta kaussi, lisa koor, pipar ja tüümian. Sega läbi ja paku peolaual muude külmroogade seltsis.