Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
8. jaanuar 2018, 04:43

Marineeritud oasalat

See on üks mu lemmiksalatitest aasta läbi. Sobib igale peolauale.

Kogus: viiele

Koostisosad
3 purki Eri värvi ubadega konserv (a 400 g)
MARINAAD
1 tk Punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 dl Oliiviõli
0.75 dl Palsamiveiniäädikas
0.5 dl Vedel mesi
1 dl Hakitud värske lehtpetersell
1 tl Sool
0.5 tl Jahvatatud must pipar

Valmistamine

Sega omavahel marinaadiained. Koori sibul ja lõika pooleks, seejärel veel kord pooleks, viiluta õhukesteks viiludeks. Haki või purusta küüslauk. Nõruta oad ja loputa sõelal voolava vee all, kuni vahtu enam ei tule. Sega oad, sibul, küüslauk, petersell marinaadiga ja jäta vähemalt üheks tunniks, veel parem kogu ööks jahedasse maitsestuma.