Laktoosivabad toidud

Jamavaba ketšup 

Kamille Saabre, 4. detsember 2017, 02:29
 
Teada on, et umbes poole poeketšupist moodustab suhkur. Kui sinna lisada kõik E-d, saab kokku päris uhke kokteili. Kuna paljude toitude juurde tahavad lapsed siiski ketšupit, hakkasin seda ise tegema. Kui muidu olen ketšupit vältinud, siis nüüd saan seda süüa täie mõnuga. Ka valmistamine on ülilihtne.

Koostisosad
3 spl Suhkruvaba õunapüree
1 spl Õunaäädikas, kogus olenab õunapüree hapukusest
Mesi, juhul kui õunapüree on hapu
Sool
Must pipar
Soovi korral küüslaugupulber ja muud maitseained
2 spl Tomatipasta, öko

Valmistamine

Pane kõik koostisained kaussi ja sega saumikseri või blenderiga: sedasi jääb ketšup kohevam ja kreemisem. Maitse oleneb õunapüreest. Kui on hapu, lisa mett. Kui on magusamaitseline, siis mett ei pane, lisa rohkem äädikat. Soolapipart peaks panema julgelt ja samas parasjagu. Pipra tubli lisamine annab just selle õige ketšupi maitse. Tuleb proovida ja otsustada, mida lisada.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee