Saksamaa köök

Salzburgi vorstisupp 

Lia Virkus, 4. detsember 2017, 01:12
Salzburgi vorstisupp
Salzburg uhkustab oma ajaloolise vorstisupiga, mis on tänapäevani populaarne. Valmista seda suur potitäis, et jaguks kohe mitmeks päevaks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
3 tundi + üleöö külmas

Koostisosad
1 kg Supiliha puljongi valmistamiseks
4 l Vesi
1 tk Sibul
5 tk Porgand
0.25 tk Juurseller
1 tk Küüslauguküüs
2 tk Loorberileht
2 tk Vürtsitera
3 tk Pipratera
Sool
JUURDE
8 paari Viini vorst
100 g Supinuudlid
Murulauk

Valmistamine

1. Pese liha ja pane 3–4 liitri külma veega tulele. Lase keema ning eemalda tekkiv vaht. Lisa maitseained, kooritud köögiviljad ja keeda vaiksel tulel 2,5 tundi. Seejärel lase üle öö külmas seista.

2. Järgmisel päeval eralda puljongilt rasv. Lõika liha ja juurvili kuubikuteks ning lisa uuesti puljongile. Soojenda supp enne serveerimist üles ja viimistle maitse. Vorstid võid lisada kas tükkidena või tervena ning vastavalt soovile need enne supile lisamist kuumutada või kuumutada supiga koos.

3. Nuudlid keeda eraldi soolakas vees al dente ja maitsesta hakitud murulauguga. Serveerides tõsta taldrikusse kõigepealt murulauguga nuudleid ja siis suppi.